

Sladké česnekové maso
Suroviny
- 1 kg vepřového bůčku nebo žebírka
- 1 palička česneku
- tmavá sójová omáčka
- moučkový cukr
- 5 cl koňaku nebo brandy
Postup přípravy receptu
Ze sójové omáčky a cukru smícháme asi 1,5 deci hmoty hustoty medu a promícháme ji s nastrouhaným česnekem.
Promícháme s naporcovaným masem (lepší jsou menší kousky velikosti soust, ale na gril plátky) a necháme marinovat přes noc.
Pečeme v rozpálené troubě asi na 180-200°C nebo na grilu.
Měkké maso zalijeme koňakem a ještě asi 5 minut dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Dobré teplé i studené.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sladké česnekové maso
-
Špagetko, děkuju za zatím pomyslný bodíček
, škoda, že neregistrovaná nekoukneš do fotoalb, dala jsem fotky z dnešní oslavy, kde se to masíčko mimo jiné grilovalo... Ačkoli - myslím, že se můžeš přihlásit i z jiného PC, dělávám to v práci běžně...
Colombo, doufám, že vám bude chutnat... -
Bodík dám až jako registr.ze svého PC
-
Omlouvám se, nejsem tu registr., svůj PC mám v servisu - Eli, tohle jsme dnes měli na grilovačce....MŇAM
-
Já se asi "picnu", to je super nápad - do toho jdu následující sobotu
-
blbě vidim
-
Kari, to jsem tak ani nevnímala, ale med mezi surovinami fakty není...
-
Eliz ,nebylo to myšleno zle ani náhodou ,je to zajímavý recept,jen s jiným masem ,jinak ok
-
Kari, tam není med, jak jsi na to přišla?
A ano, jedná se o asijský recept. Mně i celé rodině strašně chutná, děláme ho na různé oslavy (třeba právě dnes) a také když chceme, aby si přátelé a návštěvy pochutnali na něčem neobvklém a pikantním. Slané je to díky sójové omáčce, které tam přijde poměrně hodně.
-
cukr udělá spíš barvu ,ale když je tam med tak nevim proč cukr no zajímavá kombinace ,ale to používaj hodně vietnamci cukr do těch jídel ,ale na bůček cukr no nevim nevim asi to nevyzkouším ,ale každý má rád něco jiného
-
Hm, zajímavé to každopádně je.
Ale bála bych se, že sse ty chutě budou třískat...
Ale třeba ne.
-
Zajímavé...