Sladké česnekové maso

Eliza Kuchařka: Eliza

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 kg vepřového bůčku nebo žebírka
1 palička česneku
tmavá sójová omáčka
moučkový cukr
5 cl koňaku nebo brandy
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze sójové omáčky a cukru smícháme asi 1,5 deci hmoty hustoty medu a promícháme ji s nastrouhaným česnekem.

  2. Promícháme s naporcovaným masem (lepší jsou menší kousky velikosti soust, ale na gril plátky) a necháme marinovat přes noc.

  3. Pečeme v rozpálené troubě asi na 180-200°C nebo na grilu.

  4. Měkké maso zalijeme koňakem a ještě asi 5 minut dopečeme.

Poznámka

Dobré teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladké česnekové maso

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Špagetko, děkuju za zatím pomyslný bodíček :-), škoda, že neregistrovaná nekoukneš do fotoalb, dala jsem fotky z dnešní oslavy, kde se to masíčko mimo jiné grilovalo... Ačkoli - myslím, že se můžeš přihlásit i z jiného PC, dělávám to v práci běžně...
    Colombo, doufám, že vám bude chutnat...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(neregistrovaná)

    Bodík dám až jako registr.ze svého PC:-K

    Odpovědět

  • špagetka špagetka(neregistrovaná)

    Omlouvám se, nejsem tu registr., svůj PC mám v servisu - Eli, tohle jsme dnes měli na grilovačce....MŇAM:-D:-K:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Já se asi "picnu", to je super nápad - do toho jdu následující sobotu ;-);-);-)

    Odpovědět

  • kari kari(neregistrovaný)

    blbě vidim:-(:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Kari, to jsem tak ani nevnímala, ale med mezi surovinami fakty není...;-):-D

    Odpovědět

  • kari kari(neregistrovaný)

    Eliz ,nebylo to myšleno zle ani náhodou ,je to zajímavý recept,jen s jiným masem ,jinak ok:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Kari, tam není med, jak jsi na to přišla? ;-) A ano, jedná se o asijský recept. Mně i celé rodině strašně chutná, děláme ho na různé oslavy (třeba právě dnes) a také když chceme, aby si přátelé a návštěvy pochutnali na něčem neobvklém a pikantním. Slané je to díky sójové omáčce, které tam přijde poměrně hodně.

    Odpovědět

  • kari kari(neregistrovaný)

    :-)cukr udělá spíš barvu ,ale když je tam med tak nevim proč cukr no zajímavá kombinace ,ale to používaj hodně vietnamci cukr do těch jídel ,ale na bůček cukr no nevim nevim asi to nevyzkouším ,ale každý má rád něco jiného

    Odpovědět

  • Hm, zajímavé to každopádně je. ;-)Ale bála bych se, že sse ty chutě budou třískat... :-O:-p Ale třeba ne. :-8

    Odpovědět

  • *** ***(neregistrovaný)

    Zajímavé...

    Odpovědět

Tématické fráze: maso na oslavu maso s česnekem sladke maso na grilu celé dobré sladké recepty kuřecí maso na gril sčesnekem sladký maso na gril sladká sójová omáčka recept recepty na cukroví sladka omacka na maso recepty žebírka v sladke omačce sladka sojova omacka recepty registr receptů česneková omáčka s vepřovým masem vepřový bůček omáčka

Zapomněl/a jsem heslo