Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrovo-zeleninové krokety s krémovým dipem

Sýrovo-zeleninové krokety s dipem z cottage sýra připravte na jakokoliv oslavu nebo jen tak na večerní mlsání. Skvěle se budou hodit i na silvestrovskou party. Dají se hezky naservírovat a ozdobit zeleninou. S dipem chutnají pohádkově.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

madrovi1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 porcí

30porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou mrkev nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vodu slijeme a mrkev v misce rozmačkáme na kaši. Přidáme najemno nastrouhaný eidam, vejce, nadrobno nasekané cibulky, bazalku a polovinu strouhanky. Osolíme, opepříme a vypracujeme měkké těsto. Pokud je příliš řídké, můžeme přidat strouhanku. Krok 2: Namočenýma rukama tvarujeme malé krokety, lehce je obalíme ve zbylé strouhance a naskládáme na pečicí papír, aby se nepřilepily k podložce. Před smažením je necháme ještě hodinu vychladit. Krok 3: Do pánve nalijeme asi 2 cm vrstvu oleje, rozehřejeme ho a krokety v něm osmažíme ze všech stran dozlatova. Krok 4: Cottage promícháme s pažitkou a prolisovaným česnekem a podáváme ke kroketám.

Zveřejněno 26. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r36x

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r36x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, sýr eidam, vejce, cibulka jarní, bazalka čerstvá, chléb toustový, olej, sůl, pepř, sýr cottage, chilli paprika čerstvá, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu