Brokolicové / květákové krokety

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

400 g brokolice
150 g libovější anglické slaniny nebo šunky
150 g tvrdého sýru (např. Čedar, Krolewski...)
2 vejce
1-2 stroužky česneku
muškátový květ - není nutný
čerstvá strouhanka
olej
sůl
pepř mletý
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici (květák) rozebranou na růžičky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a zchladnout. Košťál nastrouháme společně se sýrem (postačí na hrubo) do mísy, přidáme pokrájené růžičky, vejce, jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou šunku nebo slaninu, opepříme, můžeme lehce dochutit muškátovým květem nebo oříškem a dle slanosti sýru a uzeniny i osolíme.

  2. Vše řádně promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou, kterou jsme si připravili z ne zcela tvrdých rohlíků. Hmota by měla být tvárná, ne příliš tuhá.

  3. V mokrých rukách tvarujeme šištičky nebo kuličky, které obalíme v čerstvé strouhance a smažíme ze všech stan v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou či samostatně s tatarkou nebo dipy, zeleninovými saláty dle chuti...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 186 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brokolicové / květákové krokety

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    casino: Eja57: ...nestrouhám, drtím v drtiči (tedy abych to upřesnil, tuto proceduru zbožňuje má vnučka za mého bedlivého dohledu už nejméně dva roky, a jak jí to jde!), protože struhadlo se neosvědčilo nejen vám ...rohlík musí být dva-tři dny starý, naláme se do drtiče vždy po jednom, zavře, tlakem párkrát zapne a je to:yes: ...kam se hrabe suchá strouhanka! ...používám na řízky, do karbanátků, na zahušťování všeho možného ...spotřeba jí není větší, protože nepřidávám mléko nebo vodu a hmotu nedělám tuhou, musí být vláčná ...karbanátky a sekaná jsou nadýchanější, řízky se snad i smějí...:-Q spolujedlíci už sami poznají rozdíl, když není strouhanka "čerstvá";-) ...ale když není, svět se nezboří;-)...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: Terminologie......čerstvá strouhanka je co? dva dny starý rohlík ČERSTVĚ nastrouhaný???
    Jinak souhlasím, rozkutrovat čerstvé pečivo a použít jako strouhanku jsem taky zkusila... nene....

    Odpovědět

  • casino casino

    "čerstvá strouhanka"
    V každém čtvrtém rcp na jídlo v trojobalu stojí psáno, že používáme ČERSTVOU strouhanku; prý se při smažení krmě méně "nacucá" tukem. Nevím... Tvrzení má sice logiku, ale mně to tak nepřipadá :-) Leč párkrát jsem se POKOUŠEL nesuché pečivo strouhat ba i mixovat 8-( a pokorně jsem se vrátil k přípravě strouhanky ze suchých rohlíků i s vědomím rizika, že budu strávníky saturovat tukem :-D
    No, ZAHUŠŤOVAT míšeninu strouhankou "z ne zcela tvrdých rohlíků" mi ale přijde poněkud kontraproduktivní - asi je jí pak v jídle zbytečně víc, že :-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: brokolicové krokety brokolice s květákem kvetakove kroketky s brokolicí

Zapomněl/a jsem heslo