Medová žebra
Pečená vepřová žebra jsou dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlíme skvělou pochutinu. Maso propečené doměkka dochutíme marinádou z medu, zázvoru a koření. Podávat je můžeme jak na oběd, tak třeba při různých oslavách.
Postup přípravy
Krok 1: Žebra omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. Osolíme je, okmínujeme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme na 40 minut péct při 200 °C.
Krok 2: Poté maso obrátíme, podlijeme, opět zakryjeme alobalem a znovu pečeme dalších 40 minut.
Krok 3: Zatím připravíme marinádu. Kečup promícháme s worcesterovou omáčkou, medem, citronovou šťávou, najemno nastrouhaným zázvorem a trochou čerstvě mletého pepře.
Krok 4: Marinádou žebírka potřeme a ještě je bez alobalu dopečeme asi 20 minut, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s opečenými brambory.
Zveřejněno 30. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8Dz
Moje poznámka
Medová žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8Dz
Nejnovější recepty
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červených paprik
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 9 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 11 minutami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí kečup
zuzik8 před 1 hodinou
Plněné papriky
Cernousek před 2 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 2 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 2 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 2 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 3 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 4 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
sůl,
kmín celý,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
med,
šťáva citronová,
zázvor čerstvý,
pepř mletý
Komentáře (2)