Dušené dršťky s pikantními fazolemi
I když většina z nás zná dršťky hlavně jako součást dršťkové polévky, jsou součástí mnoha chutných receptů. Dušené dršťky v tomto receptu jsou skvěle dochucené a spolu s pikantními fazolemi tvoří zajímavou kombinaci chutí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 541 kJ / 1 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,10 g |
Tuky | 44,98 g |
Vláknina | 39,36 g |
Cholesterol | 313 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,13 g |
Sacharidy | 110,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dršťky předem uvaříme ve třech vodách (více v poznámce).
Krok 2: Na lžíci sádla opečeme slaninu, vyndáme a odložíme stranou. Použijeme ji v závěrečné fázi receptu.
Krok 3: Na sádle usmažíme do tmavě zlaté barvy osolenou cibuli, přidáme česnek, mleté papriky, necháme rozvonět a vložíme nakrájené dršťky. Společně promícháme.
Krok 4: Za stálého míchání přidáme jíšku a podlijeme vývarem. Přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla vaříme asi 15 minut.
Krok 5: Přidáme fazole bez nálevu a necháme prohřát. Dosolíme, opepříme, přidáme opečenou slaninu a podáváme s pečivem dle vlastního výběru.
Zveřejněno 17. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené dršťky s pikantními fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y9W
Moje poznámka
Dušené dršťky s pikantními fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y9W
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 1 hodinou
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 2 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 2 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Suroviny:
dršťky,
sádlo,
slanina,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
paprika sušená sladká,
chilli,
jíška tmavá instantní,
vývar hovězí,
fazole ve slaném nálevu
Komentáře (5)