Brněnská vepřová kýta
Brněnská vepřová kýta plněná vejci a hráškem je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s barevnou a chutnou náplní. Tento tradiční recept potěší svou sytostí i výraznou chutí, ideální pro slavnostní chvíle či rodinné obědy.
Postup přípravy
Krok 1: Bravčové stehno nakrájame cez vlákna na tenšie rezne, ktoré čiastočne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Krok 2: V panvici na roztopenom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú šunku, zelený hrášok (pokiaľ je z konzervy, tak bez nálevu) a zalejeme vajíčkami. Premiešame, necháme vajcia zraziť.
Krok 3: Vychladnutou plnkou naplníme rezne, zabalíme a obalíme v trojobale.
Krok 4: Na rozpálenom tuku pomaly smažíme do červena.
Krok 5: Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Moje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Nejnovější recepty
Rychlý jablečný koláč
Přidáno před 48 minutami
Houbová směs
Přidáno před 3 hodinami
Květáková polévka se zeleninou, smetanou a parmezánem
Přidáno před 7 hodinami
Petrželkové knedlíky s houbovkou
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Houbový štrúdl
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé smažené v troubě
Ketynna před 2 hodinami
Česneková polévka - sváteční
Kajkajak před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
jar.smejkal@gmail.com před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
PetraFis před 3 hodinami
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
kulisek před 4 hodinami
Bílá zelňačka
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s houbami nakyselo
janatka před 4 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
janatka před 4 hodinami
Houbová polévka podle paní nadlesní
Eva1mamina před 5 hodinami
Květákový mozeček
Glapet před 7 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
šunka,
hrášek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře (4)