Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 40 minut Saláty 2 názory

Suroviny

20 g amarantu
40 g jáhel
50 g lilku
50 g cukety
50 g žampionů
10 g mandlí
10 ml olivový olej
Sůl
1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájejte na slabé plátky, položíte na plech, lehce pokapejte olejem a osolíme. Vložte do trouby rozpálené na 230 °C a nechte opéct.

  2. Mandle rozdrťte čepelí nože a přidejte do trouby asi 2 minuty před vyjmutím zeleniny, aby se lehce opekly.

  3. Amarant nasypte do kastrůlku, přidejte špetku soli a zalijtme dostatečným množstvím vroucí vody (cca 3 -5 cm vody). Vařte 10 minut pod pokličkou.

  4. Jáhly spařte 3x vroucí vodou. Poté je přidejte k amarantu a zalijte vodou tak, aby byla v poměru 3:1 k jáhlům. Vařte 7 minut.

  5. Voda by neměla být úplně vyvařená, ale lehce by měla pokrývat jáhly s amarantem.

  6. Pod pokličkou nechte dojít ještě asi 7-10 minut.

  7. Jáhly a amarant lehce pokapejte olivovým olejem, přidejte nasekané bylinky a promíchejte upečenou zeleninou a mandlemi.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi

Tématické fráze: jáhly - top recepty jáhlový salát s tuňákem listový salát s kuřecím masem a hroznovým vínem salat z jahel zeleninové saláty s mandlemi jáhlový salát s avokádem jáhlový salát s jablkem jáhlovy salát se sunkou jáhly se zeleninou recept zeleninovy salat s amarantem salát s pečenou zeleninou