Brněnská krůtí jehla „MIX“

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut + naložení masa 6 porcí Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

1 kg krůtích prsou
1 klobáska (Dargovská)
20 dkg salámu Gothaj vcelku
2 malé mladé cukety
2 větší červené cibule
1 kávová lžíce Vegety
1 kávová lžíce mleté sladké červené papriky
olej
kovové jehlice nebo špejle
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL).

  2. Necháme uležet do druhého dne.

  3. Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.

  4. Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí.

  5. Uvedené množství je na cca 6 jehel.

  6. Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180°C cca 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 354 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brněnská krůtí jehla „MIX“

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak s tím nesouhlasím. Čerstvě uvařené DOMÁCÍ brambory /ne z obchodu, určené pro velbloudy/ pokapané máslem, nemají chybu:-p:-*:yes:Colombo, krásný recept, včetně brambor;-)...+1:yes:

    Odpovědět

  • 30 rokov v cudzine 30 rokov v cudzine(neregistrovaný)

    Jedlo je veľmi dobré, ale podávať ho s varenými zemiakmi - nemôžem veriť, že to je od toho istého autora. V európskej kuchyni je ťažko nájst niečo nechutnejšie ako varené zemiaky. To by malo byť zakázané. V každom prípade je to lepšie samé, než s niečím tak nechutným. Škoda, opakujem, recept veľmi dobrý!
    V zahraničí (nemám na mysli Nemecko...!) sa k receptom prílohy nepíšu. Každý sa rozhodne podľa vlastnej chuti, najčastejšie to býva rôzna zelenina. Nikdy!!! varené zemiaky. Ešte som tu nevidel a ani nepočul, žeby niekto alebo niekde podávali varené zemiaky.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    :-D " Dikec za pochvalu betelnýho gáblu" :-D

    Odpovědět

  • Betina Betina

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, za plus, ty celebrito;-), četla jsem v AHA rozhovor s tebou, gratuluji;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tento brněnský gábl je špica.:-p Až se mi chtělo gecnót na gébiš. Nyní by to chtělo jen kósnót škopek a nechat trauf.;-):-) +3 :yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Paráááda, koneckonců jako vždy :-) :yes: +2

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nadhera...akurat obcas z tych fotiek *na blizko* sa stracam v realite a neviem co je co:-(, ale tu je to v poriadku:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Ať žije Brno :-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jehla na naložení masa jehla na naložení masa krůtí mix krůtí směs uležet naložení krůty směs mas na jehle šalát gyrosový krůtí maso na jehle brněnská recepty kruti klobaska jak nalozit maso na jehlu krůtí maso na plechu naložení salámu kruti maso na jehlach naložit krůtí kostky naložení salámu gothaj dort škopek jak naložit maso do škopka krůtí kostky na plechu kuřecí mix na jehle

Zapomněl/a jsem heslo