Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková kaše

Kaše připravená z mraženého hrášku má svěží zelenou barvu a skvělou chuť. Zahustit ji stačí strouhankou a dochutit špetkou muškátového oříšku. Nakonec přidejte plátek másla pro zjemnění a podávejte s uzeninou a vařeným vajíčkem.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nicol.n nicol.n

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 546 kJ /
848 kcal
Bílkoviny38,93 g
Tuky13,33 g
Vláknina38,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 819 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy123,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nasypeme hrášek, zalijeme vodou, ochutíme solí a pepřem. Pokud chceme, můžeme přidat bujón. Přivedeme k varu a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut. Krok 2: Poté odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Krok 3: Dáme zpátky na sporák, zahustíme strouhankou a necháme ještě 10 minut provařit. Krok 4: Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a máslo na zjemnění.

TIP: Mladý hrášek v kuchyni

Zveřejněno 12. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDB1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDB1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná a rychlá přidala jsem sušený česnek 🫛🫛🫛

Chutnala nám .Zahustila jsem ale jíškou a dochutila vīc :-K

Tématické fráze:
hrášková kase, hrachová kaše z mraženého hrášku, hrášková kaše z mraženého hrášku, hrášková kaše recept, hrachová kaše ze zmrazeného hrášku, kaše z mraženeho hrášku, recept na hraskovou kaši, hrachová kaše s mraženého hrášku, recept hrášková kaše, hrasekova kase, haškova kaše, kaše z mrazendho hrasku, kaše s mraženého hrasku, hraskova kase z z mraženého hrášku, hrášková kaše recepty, hrachová kasez mraženého hrášku, jidla z hrasku, hrachová kaše z mrazeneho hraski, kaše ze zmrazeného hrášku, hrášková kaše z mzaženého hrášku

Suroviny:
hrášek mražený, voda, strouhanka, bujón zeleninový, ořech muškátový, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu