Jehněčí na šalvěji
Využijte sezonní příležitost a připravte rodině jemné a kvalitní jehněčí maso v této osvědčené úpravě. Jako příloha k šalvějí a slaninou provoněnému masu se výborně hodí listový špenát a karlovarský knedlík.
Postup přípravy
Šalvěj rozdělíme na kousky a položíme na slaninu. Krok 3: Do připraveného lůžka vložíme maso, osolíme, přidáme koření a podlijeme 50 ml vody (vývaru) a dáme péct. Krok 4: Pečeme 30 minut při 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 45 minut. Krok 5: Upečené maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pak nakrájíme na plátky. Krok 6: Výpek z masa zahustíme moukou aby vznikla hustší omáčka. Povaříme cca 5 minut a nakonec přidáme máslo pro zjemnění. Krok 7: Maso vložíme zpět a necháme v teple do podávání. Krok 8: Jako příloha se výborně hodí listový špenát a karlovarský knedlík.
Zveřejněno 26. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA0G
Moje poznámka
Jehněčí na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA0G
Nejnovější recepty
Kávové řezy s lískooříškovým krémem se šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Smetanová fazolková polévka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Roláda z panenky se šunkou, sýrem a špenátem
Přidáno 20. 9. 2025 11:15:00
Smaženice
Přidáno 19. 9. 2025 20:29:00
Květákový řízek
Přidáno 19. 9. 2025 13:40:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí guláš na víně
Sahula před 57 minutami
Pečený guláš z hovězích líček
Sahula před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
Sahula před 1 hodinou
Roštěnky na švédský způsob
Sahula před 1 hodinou
Roštěnky na způsob Esterházy
Sahula před 1 hodinou
Králík na myslivecký způsob
Sahula před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou a těstovinami
kamilkamil před 1 hodinou
Restovaná zelenina
Vendeliin před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
renias před 2 hodinami
Zapečený sýrový květák
Kamilana před 3 hodinami
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina,
šalvěj,
jalovec,
koření nové koření,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
voda
Komentáře (3)