Jak upéct jehněčí kýtu? Poradíme postup, podle kterého se váš oběd povede
Během velikonočního období často sáhneme po jehněčím mase. To je symbolikou obětování Ježíše Krista, který prolil svou krev za spásu světa. Beránek je symbolem nevinnosti a naší záchrany. Proto se také na Velikonoce peče sladký beránek.
Jehněčí maso je specifické svou vůní, která se umocňuje stářím jedince. Aroma je obsažené hlavně v tuku a proto je dobré maso důkladně očistit. Pokud je jehně starší a aroma výraznější, je možné maso mořit. Můžeme ho také namočit přes noc do mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct jehněčí kýtu
Jehněčí maso si dobře rozumí s česnekem a rozmarýnem, proto je dobré tyto dvě ingredience k masu přidat.
- Maso důkladně očistíme od tuku a blan a naporcujeme podle potřeby. Menší kusy se propečou rychleji než celá kýta.
- Maso osolíme a opepříme ze všech stran, vetřeme prolisovaný česnek, podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C.
- Pečeme přikryté zhruba 3 hodiny a na posledních 30 minut pekáč odkryjeme.
Pečená kýta nejlépe chutná s bramborami nebo knedlíkem. Je jen na vás, jestli zvolíte bramborový, houskový nebo karlovarský. Chutnat budou všechny. Maso a knedlík ještě můžete doplnit dušeným zelím nebo špenátem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct kachnu přes noc? Letošním hitem je dvanáctihodinová kachna, pečená s mlékem. Natočili jsme pro vás názorné video
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Komentáře