Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková bábovka s vaječným likérem

Bábovka je stálým a velice oblíbeným moučníkem v našich kuchyních. Vláčný moučník vonící po vaječném likéru si mohou bez obav vychutnat i ti, kteří dodržují bezlepkovou dietu, stačí jen použít speciální mouku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarDav BarDav

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev). Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosem (nebo polohrubou rýžovou moukou). Krok 2: Vejce vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do světlé nadýchané pěny. Šleháme zhruba 5 minut. Krok 3: Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě. K vyšlehaným vajíčkům přilijeme vlažné máslo, vaječný likér a krátce promícháme. Krok 4: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Krok 5: Suchou směs postupně vmícháme k tekutým surovinám a promícháme do hladkého těsta. Dáváme pozor, aby se těsto nesrazilo. Krok 6: Takto připravené těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 45 minut. Kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 7: Po upečení necháme bábovku chvilku vychladnout ve formě, pak vyklopíme a necháme dojít na mřížce.

TIP: Bezlepkové sladké pečení - rady a tipy

Zveřejněno 26. 4. 2025

Poznámka autorky BarDav

Bábovku můžeme pocukrovat, polít polevou z bílé čokolády nebo jen jemně potřít vaječným likérem smíchaným s trochou moučkového cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65zR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65zR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, likér vaječný, mouka bezlepková, kypřící prášek, sůl, máslo, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu