Liptovská brynzová pomazánka
Brynzové halušky zná snad každý. Tento slovenský ovčí sýr lahodné chuti můžete využít také do pomazánky, která se hodí nejen ke svačině, ale také na chlebíčky. Pomazánka se skvěle hodí také k pivu.
Postup přípravy
Krok 1: Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo.
Krok 2: Do mísy dáme brynzu, tvaroh, jogurt a změklé máslo. Osolíme, opepříme a vyšleháme do jemné pěny.
Krok 3: Pomazánku nijak nekořeníme, protože bryndza má svoji specifickou chuť.
Krok 4: Mažeme na chleba nebo pečivo a zdobíme zeleninou.
Zveřejněno 13. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovská brynzová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73O8B
Moje poznámka
Liptovská brynzová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73O8B
Nejnovější recepty
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 37 minutami
Oříškové oválky
Přidáno před 11 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 14 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 14 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 8 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 9 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 10 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 11 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 11 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 11 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 11 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 12 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 12 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 15 hodinami
Suroviny:
brynza,
tvaroh plnotučný,
jogurt bílý,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
okurka čerstvá,
vejce,
cibulka jarní,
pečivo
Komentáře (2)