Kuřecí řízek
Kuřecí smažené řízky jsou oblíbeným obědem nebo večeří u malých i velkých strávníků. Doplnit je na talíři můžeme jemnou bramborovou kaší s domácím kompotem, nebo oblíbeným salátem. Pokud zbydou, jsou dobré i samotné s chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 463 kJ / 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,54 g |
Tuky | 27,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 973 mg |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a větší kusy rozkrojíme na tenčí řízky. Osolíme a necháme 30 minut odležet.
Krok 2: Řízky obalíme nejdříve v hrubé mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a nakonec v prosáté strouhance.
Krok 3: Smažíme v rozpáleném oleji při mírnější teplotě.
Zveřejněno 28. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPB
Moje poznámka
Kuřecí řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPB
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí řízek,
obalování řízků,
kuřecí řízky,
kuřecí řízek recept,
smazene kureci rizky,
postup obalování řízků,
smažení řízků,
jak obalit řízek,
obalovany rizek,
rizek recept,
řízek,
jak dlouho smažit řízky,
recept na kureci rizek,
jak obalit řízky,
smažené kuřecí prsní řízky,
jak dlouho smažit kuřecí řízek,
obalovane rizky,
kuřecí řízky recept,
jak dlouho smažit kuřecí řízky,
smažené prsní kuřecí řízky recepty
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
strouhanka,
olej
Komentáře (20)