Krůtí řízky na kari

medmic Kuchař: medmic

Doba přípravy: čisté vaření 30 minut, ale ještě čas na naložení 3 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

400 gramů vykostěného krůtího masa (prodává se např. krůtí rolka)
sůl
celý pepř
kari
olej
máslo
mouka
strouhanka
vejce
mléko
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.

  2. V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou klasickou směsí co se u nás prodává, ne pastou), čerstvě nadrceným pepřem a osolíme. Pokud možno odložíme trochu přiklopené uležet (čím déle poleží, tím více projdou chuti kari).

  3. Rozkvedláme si vejce s podobným množstvím plnotučného mléka a troškou soli a pepře (jestli jsme maso hodně osolili, tak nyní není už nutno).

  4. Krůtí řízky pak obalujeme v klasickém trojobalu, nejdříve hladká mouka, pak vejce a na konec strouhanka.

  5. Na pánev dáme rozpustit plátek másla s olejem a řízky na něm pak do zlatova z obou stran osmažíme.

Poznámka

Asi nejlepší přílohou je klasika všech klasik neboli bramborová kaše viz. např. zde http://www.kucharka-recepty.com/bramborova-kase-74... - politá trochou čistého rozpuštěného a nepřepáleného másla. Ale dá se je zobat jen tak, nebo nasmažit si na cestu s pečivem. Krůtí je velmi jemňoučké a kari dá příjemnou, netradiční chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí řízky na kari

Tématické fráze: krutí řízky kruti řízek krůtí řízky recepty kruti rizky recept recept na krůtí řízky krutí recepty krůtí na kari recept krůtí na kari krútí řízky v trojobalu krutí rizek recepty krůtí recept krutí řízek recept kureci rizky na kari kari řízky recept kuřecí maso na kari přírodní krůtí plátky krutířízek recepty krůtí řízky recept kruti řízky přírodní krutí řízek

Zapomněl/a jsem heslo