Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 898 kJ / 3 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,87 g |
Tuky | 190,64 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 445,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Já to dělám do menších kastrolků (do dvou), vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Krok 3: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Krok 4: Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Je-li korpus po upečení vyboulený, položíme na ještě teplý prkénko nebo rovný plech a na chvíli zatížíme. Povrch se krásně srovná.
Krok 6: Dvakrát rozřízneme aby jsme měli tři platky (celkem jich bude 6 z obou kastrůlků), vždy pomažeme marmeládou a krémem a dáme další plát.
Krok 7: Pak pomažeme i ze strany a nalepíme kousky natrhané čokolády (já ji rozpustím a naliji na bublinky z bomboniery) podle fantazie dozdobíme.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Moje poznámka
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kounický kotlet
Kajkajak před 17 minutami
Tradiční špagety Carbonara
Styliane před 53 minutami
Plněné papriky
Rebeca před 53 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
wimra před 2 hodinami
Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
Aleister před 2 hodinami
Koprová omáčka
Elis_131 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 3 hodinami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 3 hodinami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
Hannah64 před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort pařez postup,
pařez,
dort parez,
dort pařez zdobení,
prášek pařez,
dort parez recept,
recept na špecle,
korpus na pařez,
korpus na dort pařez,
pařez recept,
recept pařez,
prsíčka pařez,
zdobení pařezů,
narozeninové dorty pařez,
dort 3d pařez,
jak udělat dort pařez,
dorty k narozeninám parez,
pařez prášek,
zdobení dortu pařez,
vyboulený korpus
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
prášek kakaový,
smetana zakysaná,
šlehačka ke šlehání,
ztužovač,
cukr vanilkový,
marmeláda,
čokoláda,
hmota modelovací
Komentáře (9)