Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Wenouškovy špagety s kuřecím masem

Špagety pro všechny milovníky rychlé a zdravé kuchyně. Křehké kousky kuřecího masa se dokonale spojují s osvěžujícími rajčaty čímž vzniká lehká a zároveň sytá omáčka plná vůní a chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andulinka Andulinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 808 kJ /
432 kcal
Bílkoviny84,05 g
Tuky4,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 218 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji orestujeme posekaný česnek. Krok 2: Přidáme pokrájené kuřecí maso, které osolíme, opepříme a lehce restujeme. Krok 3: Přihodíme najemno pokrájená rajčátka a bazalku. Dusíme asi 5 minut. Krok 4: Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Krok 5: Servírujeme jako špagety s masovou omáčkou (viz. foto). Nebo vše promícháme a nakládáme na talíř jako těstovinovou směs. Krok 6: Závěrem posypeme nakrájenou mozzarellou.

Nejoblíbenější špagetové recepty - rady a tipy

Zveřejněno 25. 10. 2010

Poznámka autorky Andulinka

Studentská verze (tak, jak mě ji naučila Wenouš) je jen s česnekem a dušenými rajčaty zamíchanými do uvařených špaget. ;-)

Dobrou chuť! Česnek si přidejte podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZ4M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZ4M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá večeře. 😊

:yes::yes::yes:
Výborné .. dělal jsem je často podobně, jen s mletým masem a tentokrát jsem je vařil s kuřecím masem a místo pepře použil Chillie omáčku <3

Pajajo, v receptu je to dobře, ale na "Nejnovějších" je z nějakého důvodu "i". Prý se to opraví, až někdo další vloží nový recept.

Andulinko, recept dobrý, ale nemůžu než reagovat na pravopis. . . Wenouškovy jsou s tvrdým y. :-K

Použít mozzarellu na špagety mě nenapadlo :yes::-K.

Jednoduchá,klasická kombinácia ale dobrááá:-p:yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso se špagetami, špagety z kuřecího masa, špagety s mozzarelou, kuřecí se špagetami, špagety s kuřecím masem a žampiony, recepty z kuřecího masa a špagety, kureci maso se spagetama, špagety s kuřecím masem a nivou, spagety s kuretem, špagety s masem, spagety, špagety s kuřecího, špagety mozzarella, kuře špagety, nakládaná mozzarella, smes na spagety s kuřecím masem, směs na špagety s kuřecím masem a rajčaty, kuřecí směs na špagety, spagetty s kurecim masem, testoviny s kurecim masem

Suroviny:
těstoviny špagety, maso kuřecí, rajče cherry, česnek, bazalka čerstvá, sýr mozzarella, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu