Mleté maso na špagety

cathleen Kuchařka:

Zavařeniny 18 názorů

517

Suroviny

Mleté maso (vepřové míchané s hovězím)
sádlo na smažení
drobně krájená cibulka
sůl
pepř
domácí kečup
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a trochu osmahneme.

  2. Podlijeme menším množstvím horké vody a 20 min dusíme.

  3. Pak doplníme kečupem na zahoustlou směs, kterou plníme do menších sklenic, zavřeme víčky s červenou gumičkou a 60 min sterilujeme při 100°C.

  4. Druhý den sterilaci zopakujeme.

Poznámka

Při použití maso prohřejeme, kdo má rád, může ochutit česnekem, navršíme na vařené špagety a sypeme strouhaným sýrem.

Můžeme podat i se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 270 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mleté maso na špagety

  • Lenunka Lenunka

    upřímně, bych to taky chtěla vidět, rozmrazení masa za 2-3 minuty a hotovou směs s hovězím za dalších 7, co se vaří těstoviny:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Atyl: však "neplýtvejte" ;-) každý máme svůj postup. Netuším, jak vám mraznička mrazí nebo spíš asi nemrazí, ale z té naší tedy maso v žádném případě nerozmrazíme během 5 minut, než se začne vařit voda....jak píšete.
    Proto mívám doma tento polotovar.

    Odpovědět

  • Atyl Atyl(neregistrovaný)

    Přijde mi to jako naprosto zbytečné plýtvání časem a energií. Než se mi zavaří voda na těstoviny, mám mleté maso rozmražené. Než se těstoviny uvaří, mám směs na těstoviny připravenou taky. :-)

    Odpovědět

  • Jindřiška Jindřiška(neregistrovaná)

    Dnes zkouším akorát bez cibulky a kečupu. Prostě jen základ. Tak uvidíme....:-D

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Výborné :yes: Dávám bodík;-)

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    cathleen:
    Děkuji moc :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Pudink: take zavarim spis cele 2 hodiny najednou. Ale opravdu vse dodrzet - bod varu i delku zavarovani.
    A kdyz sklenice zchladnou, vyzkouset, jestli vicka dobre chytly.

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    cathleen:
    Děkuji. Je tedy lepší to zavařovat 60 min a druhý den znovu?
    Mně připadá praktičtější to zavářet ty 2 hodiny najednou. Je v tom velký rozdíl? Díky moc :-K
    Nakoupím maso a pak dám vědět,jak se to povedlo, tedy až to ochutnám :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Pudink: Lucko, steriluju v zavařovacím hrnci, se zavářením v troubě zkušenost nemám.
    A pokud zavařuješ maso, je třeba ho zavářet na 100°C 2 hodiny vkuse nebo na tutéž teplotu 1 hodinu a druhý den sterilaci zopakovat (znovu hodinu) - kvůli možnému množení bakterií. Dlouhou nebo opakovanou serilací nechtěnému množení zabráníš.

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Ahojky. Mám dotaz. Sterilujete/zavařujete v hrnci a nebo v troubě? Nemám s tím zatím žádnou zkušenost:-/
    A proč se druhý den musí sterilace opakovat? :-O
    Díky moc :-K

    Odpovědět

  • samanta4 samanta4

    dávam bodíka konečně to co sem hledala na špagety přímo baječné přidala sem papriku ,a rajčátka ale i kečup tam je a je to vynikající :-K:-*

    Odpovědět

  • Darina Darina

    Je to dobré..Děkuji:-p

    Odpovědět

  • Sarotina Sarotina

    Já přídávám sterilovné lečo a je to bomba, když jej vysmažím, je to špice na topinky, jinak moc fajn.:-K

    Odpovědět

  • ester ester

    já do toho přidám ještě zeleninu mraženou,kukuřici mrkev hrášek

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    Ja delavam take,hlavne kdyz se jede na dovolenou.Pak uz jenom ohreju a je to rychly obidek pak uz bez prace a ja jsi muzu uzivat slunicka..:-p:-8

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mleté maso na špagety špagety mleté maso mlete maso se špagetami špagety z mletého masa špagety s mletym masem recepty mleté maso na spagety mlete maso a spagety maso na špagety mleté maso se špagety zavařování mletého masa do sklenic mlete maso spagety recept na mleté maso na špagety mleté na špagety recept mleté maso na špagety mleté maso recepty na špagety mleté maso ke špagetám mleté maso se špagetama směs z mletého masa na špagety hovězí mleté maso na špagety jak ochutit mleté maso

Zapomněl/a jsem heslo