Mleté maso na špagety

cathleen Kuchařka:

Zavařeniny 18 názorů

517

Suroviny

Mleté maso (vepřové míchané s hovězím)
sádlo na smažení
drobně krájená cibulka
sůl
pepř
domácí kečup
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a trochu osmahneme.

  2. Podlijeme menším množstvím horké vody a 20 min dusíme.

  3. Pak doplníme kečupem na zahoustlou směs, kterou plníme do menších sklenic, zavřeme víčky s červenou gumičkou a 60 min sterilujeme při 100°C.

  4. Druhý den sterilaci zopakujeme.

Poznámka

Při použití maso prohřejeme, kdo má rád, může ochutit česnekem, navršíme na vařené špagety a sypeme strouhaným sýrem.

Můžeme podat i se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 270 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mleté maso na špagety

  • Lenunka Lenunka

    upřímně, bych to taky chtěla vidět, rozmrazení masa za 2-3 minuty a hotovou směs s hovězím za dalších 7, co se vaří těstoviny:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Atyl: však "neplýtvejte" ;-) každý máme svůj postup. Netuším, jak vám mraznička mrazí nebo spíš asi nemrazí, ale z té naší tedy maso v žádném případě nerozmrazíme během 5 minut, než se začne vařit voda....jak píšete.
    Proto mívám doma tento polotovar.

    Odpovědět

  • Atyl Atyl(neregistrovaný)

    Přijde mi to jako naprosto zbytečné plýtvání časem a energií. Než se mi zavaří voda na těstoviny, mám mleté maso rozmražené. Než se těstoviny uvaří, mám směs na těstoviny připravenou taky. :-)

    Odpovědět

  • Jindřiška Jindřiška(neregistrovaná)

    Dnes zkouším akorát bez cibulky a kečupu. Prostě jen základ. Tak uvidíme....:-D

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Výborné :yes: Dávám bodík;-)

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    cathleen:
    Děkuji moc :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Pudink: take zavarim spis cele 2 hodiny najednou. Ale opravdu vse dodrzet - bod varu i delku zavarovani.
    A kdyz sklenice zchladnou, vyzkouset, jestli vicka dobre chytly.

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    cathleen:
    Děkuji. Je tedy lepší to zavařovat 60 min a druhý den znovu?
    Mně připadá praktičtější to zavářet ty 2 hodiny najednou. Je v tom velký rozdíl? Díky moc :-K
    Nakoupím maso a pak dám vědět,jak se to povedlo, tedy až to ochutnám :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Pudink: Lucko, steriluju v zavařovacím hrnci, se zavářením v troubě zkušenost nemám.
    A pokud zavařuješ maso, je třeba ho zavářet na 100°C 2 hodiny vkuse nebo na tutéž teplotu 1 hodinu a druhý den sterilaci zopakovat (znovu hodinu) - kvůli možnému množení bakterií. Dlouhou nebo opakovanou serilací nechtěnému množení zabráníš.

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Ahojky. Mám dotaz. Sterilujete/zavařujete v hrnci a nebo v troubě? Nemám s tím zatím žádnou zkušenost:-/
    A proč se druhý den musí sterilace opakovat? :-O
    Díky moc :-K

    Odpovědět

  • samanta4 samanta4

    dávam bodíka konečně to co sem hledala na špagety přímo baječné přidala sem papriku ,a rajčátka ale i kečup tam je a je to vynikající :-K:-*

    Odpovědět

  • Darina Darina

    Je to dobré..Děkuji:-p

    Odpovědět

  • Sarotina Sarotina

    Já přídávám sterilovné lečo a je to bomba, když jej vysmažím, je to špice na topinky, jinak moc fajn.:-K

    Odpovědět

  • ester ester

    já do toho přidám ještě zeleninu mraženou,kukuřici mrkev hrášek

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    Ja delavam take,hlavne kdyz se jede na dovolenou.Pak uz jenom ohreju a je to rychly obidek pak uz bez prace a ja jsi muzu uzivat slunicka..:-p:-8

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo