

Mleté maso na špagety
Suroviny
- Mleté maso (vepřové míchané s hovězím)
- sádlo na smažení
- drobně krájená cibulka
- sůl
- pepř
- domácí kečup
Postup přípravy receptu
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a trochu osmahneme.
Podlijeme menším množstvím horké vody a 20 min dusíme.
Pak doplníme kečupem na zahoustlou směs, kterou plníme do menších sklenic, zavřeme víčky s červenou gumičkou a 60 min sterilujeme při 100°C.
Druhý den sterilaci zopakujeme.
Poznámka od kuchařky
Při použití maso prohřejeme, kdo má rád, může ochutit česnekem, navršíme na vařené špagety a sypeme strouhaným sýrem.
Můžeme podat i se zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mleté maso na špagety
-
upřímně, bych to taky chtěla vidět, rozmrazení masa za 2-3 minuty a hotovou směs s hovězím za dalších 7, co se vaří těstoviny
-
Atyl: však "neplýtvejte"
každý máme svůj postup. Netuším, jak vám mraznička mrazí nebo spíš asi nemrazí, ale z té naší tedy maso v žádném případě nerozmrazíme během 5 minut, než se začne vařit voda....jak píšete.
Proto mívám doma tento polotovar. -
Přijde mi to jako naprosto zbytečné plýtvání časem a energií. Než se mi zavaří voda na těstoviny, mám mleté maso rozmražené. Než se těstoviny uvaří, mám směs na těstoviny připravenou taky.
-
Dnes zkouším akorát bez cibulky a kečupu. Prostě jen základ. Tak uvidíme....
-
Výborné
Dávám bodík
-
cathleen:
Děkuji moc -
Pudink: take zavarim spis cele 2 hodiny najednou. Ale opravdu vse dodrzet - bod varu i delku zavarovani.
A kdyz sklenice zchladnou, vyzkouset, jestli vicka dobre chytly. -
cathleen:
Děkuji. Je tedy lepší to zavařovat 60 min a druhý den znovu?
Mně připadá praktičtější to zavářet ty 2 hodiny najednou. Je v tom velký rozdíl? Díky moc
Nakoupím maso a pak dám vědět,jak se to povedlo, tedy až to ochutnám -
Pudink: Lucko, steriluju v zavařovacím hrnci, se zavářením v troubě zkušenost nemám.
A pokud zavařuješ maso, je třeba ho zavářet na 100°C 2 hodiny vkuse nebo na tutéž teplotu 1 hodinu a druhý den sterilaci zopakovat (znovu hodinu) - kvůli možnému množení bakterií. Dlouhou nebo opakovanou serilací nechtěnému množení zabráníš. -
Ahojky. Mám dotaz. Sterilujete/zavařujete v hrnci a nebo v troubě? Nemám s tím zatím žádnou zkušenost
A proč se druhý den musí sterilace opakovat?
Díky moc -
dávam bodíka konečně to co sem hledala na špagety přímo baječné přidala sem papriku ,a rajčátka ale i kečup tam je a je to vynikající
-
Je to dobré..Děkuji
-
Já přídávám sterilovné lečo a je to bomba, když jej vysmažím, je to špice na topinky, jinak moc fajn.
-
já do toho přidám ještě zeleninu mraženou,kukuřici mrkev hrášek
-
Ja delavam take,hlavne kdyz se jede na dovolenou.Pak uz jenom ohreju a je to rychly obidek pak uz bez prace a ja jsi muzu uzivat slunicka..