CheeseCake po česku
Cheesecake, to je křupavá vrstva ze sušenek a navrch pořádná vrstva jemné krémové náplně. Díky tomu, že je pečený, dobře drží tvar a hodí se k jakékoliv příležitosti. Jeho příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat třeba ovocem podle sezony.
Suroviny pro 1 kus
12 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 775 kJ / 2 814 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 200,09 g | 
| Tuky | 125,03 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 1,12 g | 
| Sodík | 3,99 g | 
| Sůl | 8,53 g | 
| Sacharidy | 222,15 g | 
Postup přípravy
Dortovou formu vymažeme máslem. Krok 2: Sušenky rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Výchozí hmotu rozprostřeme a vmačkáme do formy na dort. Dáme do lednice. Krok 3: Tvaroh, smetanový sýr, cukr, vejce a vanilkový cukr rozšleháme. Směs vlijeme na připravený korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 140 °C. Krok 4: Pečeme zhruba 80 minut - dle potřeby. (Kraje by měly být nazlátlé a prostředek by měl být vláčný.) Necháme vychladit a poté uchováváme v lednici.
Zveřejněno 30. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
CheeseCake po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AWVB
Moje poznámka
					
				
CheeseCake po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AWVB
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 41 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cheesecake, 
						
						
							cheesecake top recepty, 
						
						
							rybízový cheesecake, 
						
						
							cheesecake recept, 
						
						
							top recept cheese cake, 
						
						
							vanilkový cheesecake, 
						
						
							smetanový sýr na cheesecake, 
						
						
							cheascake, 
						
						
							cheese cake, 
						
						
							cheese cake recept, 
						
						
							cheescake po česku, 
						
						
							limetkový cheesecake, 
						
						
							cheesecake z zerve, 
						
						
							recept na cheesecake, 
						
						
							recepty cheese cake, 
						
						
							cheesecake vanilkový, 
						
						
							jaký sýr na cheesecake, 
						
						
							cheesecake ze žervé, 
						
						
							vanilkový cheesecake recept, 
						
						
							jak dlouho péct cheesecake
						
					
						Suroviny:
						
							sušenky, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							sýr smetanový, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
Komentáře (7)
Suroviny dávám stejné jako Vy, smetanový sýr může být třeba žervé. Protože málo sladím, stačí mi 100 g cukru + 1 vanilkový, navíc 2 lžíce limetkové (nebo citronové) šťávy + kůru. Sušenky mám ráda BB.
Dovoluji si přidat pár vychytávek, aby se u cheesecaku nezdvihaly okraje a nepropadalo dno (nejsou z mé hlavy): Náplň se nemá šlehat, ale raději opatrně mixovat, aby nenabrala moc vzduchu. Po nalití do formy nechat chvíli ustát a pak projet nožem (bubliny popraskají). Formu obalím zespodu alobalem a vložím do pekáčku s horkou vodou. Peču zvolna a dlouho (hodinu).
Navrch narychlo svařím polevu z rozmačkaných jahod (rybízové šťávy) a trochu cukru (vychladit). Pak už jen ten lísteček máty nebo meduňky ......