Suroviny
Porce: asi 25
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 72 395 kJ / 17 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 335,39 g |
Tuky | 1 223,15 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 7,46 g |
Sodík | 3,83 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 1 238,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zvážíme vejce, které potom ušleháme s cukrem a moukou, které budou vážit stejně jako vejce, přidáme špetku soli, prášek do pečiva a horkou vodu vše pořádně vyšlehané vlijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu nebo formy a upečeme.
Krok 2: Po úplném vychladnutí korpus rozkrojíme na dva nebo tři díly.
Krok 3: Než se nám upekl korpus uvaříme si krém : mléko s hl. moukou uvaříme do husté kaše a vychladíme.
Krok 4: Po vychlazení přidáme všechny další suroviny, vše naházím do robota na klasické sekání a tím nemusím mít strach, z hrudek, pokud nějaká vznikne krásně se to vyhladíkrém si oslaďte podle chuti jak máte rádi.
Krok 5: Rozřezaný korpus promažte marmeládou a krémem, slepte a pomažte dokola.
Krok 6: Mandlová hmota:
No a nyní musíme dort potáhnout. Mandlovou hmotu si připravte, až když máte vše připravené. Sice se říká, že ji lze uchovávat, ale čím později sní pracujeme, tím má větší předpoklad, že se nám bude trhat. Krok 7: Všechny suché suroviny nasypeme na vál a přidáme med, začneme hmotu zpracovávat tak, že si pouze máčíme ruce ve vodě a pokud chceme, aby byla hmota vláčnější, přilejeme asi 5dkg rozpuštěného ztuženého tuku, ale přilévejte opatrně, hmota se po přelití velmi špatně zahušťuje. Krok 8: Přidáme mandlové aroma a rozdělíme na díly na obarvení. Krok 9: Nejvíce hmoty obarvíme na žluto, zbytek si necháme bílý na kalhotky a ostatní komponenty, je to jednoduché a pokud budete koukat na obrázek, pochopíte jak potáhnout.
No a nyní musíme dort potáhnout. Mandlovou hmotu si připravte, až když máte vše připravené. Sice se říká, že ji lze uchovávat, ale čím později sní pracujeme, tím má větší předpoklad, že se nám bude trhat. Krok 7: Všechny suché suroviny nasypeme na vál a přidáme med, začneme hmotu zpracovávat tak, že si pouze máčíme ruce ve vodě a pokud chceme, aby byla hmota vláčnější, přilejeme asi 5dkg rozpuštěného ztuženého tuku, ale přilévejte opatrně, hmota se po přelití velmi špatně zahušťuje. Krok 8: Přidáme mandlové aroma a rozdělíme na díly na obarvení. Krok 9: Nejvíce hmoty obarvíme na žluto, zbytek si necháme bílý na kalhotky a ostatní komponenty, je to jednoduché a pokud budete koukat na obrázek, pochopíte jak potáhnout.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Spongebob I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xL7r
Moje poznámka
Dort Spongebob I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xL7r
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatové lasagne
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno 6. 8. 2025 08:00:02
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno 6. 8. 2025 06:20:00
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno 6. 8. 2025 06:02:49
Lehká cuketová polévka
Přidáno 6. 8. 2025 06:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
bohdana před 26 minutami
Cuketové placky a šťouchané brambory
vaclavagregrova před 47 minutami
Jablečný dort
Marceval před 48 minutami
Krůtí přírodní řízek na hořčici
mafinka888 před 1 hodinou
Španělský ptáček
1vaclav před 1 hodinou
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
Rapljan před 1 hodinou
Vepřové na houbách
josef.ridic před 1 hodinou
Španělské ptáčky
1vaclav před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
Dana89 před 3 hodinami
Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami
hanacka před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort spangbob,
spanjbob,
dort spancbob,
spajč bob,
spajčbob,
spancbob hry,
spongebob dort cena,
spangbob dort,
spancbob dort,
spanjbob hry,
dorty spangbob,
dort spongebob,
dorty spancbob,
spangbob hry,
forma spongebob,
dort spajčbob,
spancbob,
spains bob,
spanbo,
spancbob obrazek
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
cukr moučkový,
rum,
cukr vanilkový,
máslo,
sůl,
mléko sušené,
med,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
voda,
tuk ztužený,
potravinářské barvivo
Komentáře (2)