Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 885 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,75 g |
Tuky | 41,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 6,23 g |
Sůl | 14,75 g |
Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovská obložená mísa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBYz
Moje poznámka
Silvestrovská obložená mísa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBYz
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 17 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno 2. 9. 2025 09:10:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Katerain před 22 minutami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 31 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 47 minutami
Domácí kečup
Marfyk před 1 hodinou
Banánové lívance
Mazej před 1 hodinou
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 2 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 2 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 14 hodinami
Tématické fráze:
obložené mísy zlín,
obložené salamove misy,
obložené tácy,
salámová obložená mísa,
jednoduché obložené mísy,
obložené mísy recepty,
recepty na obložené mísy,
obložené mísy salámové,
obložene misy,
vanocni oblozene misy,
obložená mísa pro 10 lidí,
jak udelat oblozenou zeleninovou misu,
obložená mísa,
solamove misy,
salamove oblozene misy,
obložená mísa pro 6 lidí,
jednoduchá obložená mísa,
oblozena misa postup,
obložená mísa recept,
oblozena salamova misa
Suroviny:
salát,
šunka vepřová,
salám šunkový,
salám suchý,
sýr eidam,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
čabajka
Komentáře (13)
Mne žaľ, čto ja smešala v obsuždenii
Izvinite, ya Vas nesprašival.
Ospravedlnujem sa za preklepy:
Vzdy sa otvorí len ten domáci (miestny).
...a mi to...
Verte mi, ze si to nevymýslam, nemám dôvod. Nebol by som sa na sunku pýtal, keby som to bol vo wikipédii ceskej ci slovenskej zistil. Jednoducho to nejde.
Dakujem za pochopenie.
S pozdravom Pepe
http://www.bing.com/search?q=wikipedia&src=IE-Sear...
Nie každý je génius ako Vy...
Vždy sa to otvorí na !miesny" Google.
Moji synovia sú inžinieri informatici a my to už viackrát potvrdili.
Zrejme Vy...
V zahraničí je nemožné dostat sa do wikipédie či už českej, alebo akejkolvek z iného štátu, než v ktorom sa práve nachádza počítač (Internet). A kedže šunková saláma neexistuje nikde inde, chcel som vediet, čím sa líši od šunky. Teraz už viem, že je to odpad.
Dakujem za link.
cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0unka
Dakujem, aj ked to nie je vysvetlenie na môj dotaz.
Pýtal som sa preto, že ak existuje šunka, ale tiež šunková saláma, predpokladám, že okrem názvu sa niečim líšia. Ak nie, tak niekto z nepochopitelných dôvodov používa raz jeden a raz druhý názov. V recepte sú ale oba...
U nás, ako predpokladám v celom civilizovanom krestanskom svete, existuje šunka.
Vo Vašom recepte sa ale objavuje aj šunková saláma. Cím sa líši od šunky? Je to nejaká česká špecialita?
Syr s názvom eidam je česká verzia syru Edam, nazvaného podla mesta pôvodu?