Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldovo-pohankové řezy s jablky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

annapraha annapraha

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 12 ks (6 porcí)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 946 kJ /
2 138 kcal
Bílkoviny37,01 g
Tuky103,18 g
Vláknina30,20 g
Cholesterol 652 mg
Sodík 321 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy250,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180°C. Vyložíme si plech pečícím papírem (já použila plech o velikosti 22cm na 32cm). Krok 2: Smícháme všechny sypké suroviny a přidáme jablka. Oddělíme si bílky od žloutků a přidáme pouze žloutky do sypké směsi spolu s ostatními surovinami. Z bílků ušleháme sníh, který jako poslední vmícháme do těsta. Krok 3: Vložíme do trouby a po 10 minutách pečení přidáme např. mražené lesní ovoce, které jsem si smíchala se dvěmi lžícemi třtinového cukru. Krok 4: Vložíme zpět do trouby a dopečeme. Krok 5: Po vychladnutí můžete zalít želatinou.

Zveřejněno 7. 3. 2014

Poznámka autorky annapraha

V tomto receptu chci vypíchnout především těsto, které je vláčné, chutné a také zdravější než těsta z bílé mouky s přehnaným množstvím tuku a bílým cukrem. Ostatní vylepšení např. tvarohem, šlehačkou apod. jsou už na vás :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao3z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao3z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To mě těší:-) Brzy je vyzkouším s tvarohovým krémem, tak pak písnu, jaké byly;-). Tvaroh by se mi tam asi více hodil, tak uvidíme :-)
Tak ať chutná, holky! :-K

:yes:moc se mi líbí.ráda vyzkouším:-*:-K:-K:-K

Rezy vypadaji uzasne! Podobne moucniky mame moc radi, takze ukladam a brzy vyzkousim ;-)

Děkuji, Špagetko, souhlasím a děkuji za pozitivní reakci. Zrovna si s dětmi dáváme... ;-)

Ze špaldovky a pohanky peču moc ráda a navíc je to i pro diabetiky zdravější Takže ukládám, dobrý nápad :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
řezy z pohankové mouky, moučník z pohankové mouky recepty, moučníky z pohankové mouky recepty, moučníky z pohankové mouky, jablkové řezy, moučník z pohankové mouky, moučníky z pohankové mouky - recepty, pohankový koláč s jablky, pohanková buchta s jablky, recepty ze spaldovky, jablkový koláč z pohanky, moučník z pohanky, pohanka s jablkem, pohankovy rez, tvarohový řez že špaldové bez mouky, spaldoto pohankove, pohankové recepty, moucnik z pohanky, koláč z pohankové mouky, špaldovo-pohankový koláč s tvarohem a ovocem

Suroviny:
jablko, vejce, cukr třtinový, med, mouka špaldová celozrnná, mouka pohanková, prášek do pečiva, máslo, olej řepkový, mléko, sůl, šťáva citronová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu