Suroviny
Porce: 1 plech (28x35cm)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 114 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,62 g |
Tuky | 209,54 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 2,37 g |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 197,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků.
Krok 2: Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové.
Krok 3: Pečeme při 160°C 30-35 min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout.
Krok 4: Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády.
Krok 5: Dezert necháme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 15. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královský řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5QJ
Moje poznámka
Královský řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5QJ
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 15 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 22 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 4 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 8 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 9 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 9 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 9 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 13 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 14 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
královský rez,
královské řezy,
královské řezy recept,
tncz nova žloutkové řezy,
královský perník,
tncz nova,
kralovske cokoladove rezy,
královský řez recept,
královské řezi,
královský řezy,
recept na kralovske řezy,
recepty fejzbuk,
královské čoko rezy,
rezi na plech nejnovější recepty,
facebook -recepty,
to nejlepší na plech nejnovější recepty,
facebook recept řezy recept,
nejlepší řezy na plech nejnovější recepty,
www facebook recepty
Suroviny:
vejce,
mouka špaldová hladká,
cukr třtinový,
vejce,
mouka špaldová hladká,
cukr třtinový,
kakao bio,
marmeláda višňová,
šlehačka rostlinná,
tvaroh měkký,
čokoláda hořká
Komentáře (7)
A pre mňa má ešte aj správny názov.
Už sa naň skutočne teším, len som nepochopila, do akej formy