Likérové bombičky
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Příprava se zdá být složitá, ale není tomu tak. Při troše zručnosti si je snadno vyrobíte i doma. Pokud nemáte speciální cukrářský nástavec, vytvořte si na piškotu dutý komínek ze tří kroužků z krému navrstvených na sobě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 054 kJ / 6 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,28 g |
| Tuky | 450,33 g |
| Vláknina | 19,82 g |
| Cholesterol | 2,01 g |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 584,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Z bílků a cukru ušleháme sníh a opatrně do něj vmícháme žloutky a mouku se škrobem. .
Krok 3: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou nebo ustřihnutým rožkem a na připravený plech nastříkáme piškoty, které pečeme asi 15 minut při 180 °C. Hotové piškoty necháme vychladnout.
Krok 4: Dále v mléce uvaříme pudinkové prášky s cukrem a kakaem, a do ještě horkého pudinku vmícháme nastrouhanou čokoládu. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout.
Krok 5: Potom pudink vyšleháme s máslem a roztopeným, ale vychladlým tukem do krému. Krém nastříkáme speciální trubičkou na lehce pomazané piškoty.
Krok 6: Likérová náplň: Všechny suroviny rozmixujeme do hladkého krému a naplníme jím dutinku z čokoládového krému, kterou uzavřeme pusinkou z krému.
Krok 7: Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji necháme pomalu rozpustit do hladké polevy.
Krok 8: Hotové vychlazené špičky máčíme v čokoládové polevě a necháme zatuhnout na mřížce.
Zveřejněno 3. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové bombičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDXp
Moje poznámka
Likérové bombičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDXp
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 28 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 11 minutami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 14 minutami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 26 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 29 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 39 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 1 hodinou
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Tématické fráze:
tncz nova,
bombicky recept,
recept na bombičky,
bombičky,
cokoladove bombicky,
bombička recept,
krém do bombiček,
recept bombičky,
domaci bombicky,
tncz nova berušky,
bombicky zakusek,
zakusek bombicky,
bombicky cokoladove,
recepty na bombičky,
recepty bombičky,
bombicky recepty,
formicka na bombicky,
tncz nova levné recepty,
krém s omegou,
zakusek bombicka
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
škrob,
mléko,
pudinkový prášek,
kakao,
cukr krystal,
čokoláda,
máslo,
tuk 100%,
žloutek,
cukr moučkový,
rum,
máslo,
čokoláda,
tuk 100%
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0