Likérové bombičky
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Příprava se zdá být složitá, ale není tomu tak. Při troše zručnosti si je snadno vyrobíte i doma. Pokud nemáte speciální cukrářský nástavec, vytvořte si na piškotu dutý komínek ze tří kroužků z krému navrstvených na sobě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 054 kJ / 6 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,28 g |
| Tuky | 450,33 g |
| Vláknina | 19,82 g |
| Cholesterol | 2,01 g |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 584,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Z bílků a cukru ušleháme sníh a opatrně do něj vmícháme žloutky a mouku se škrobem. .
Krok 3: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou nebo ustřihnutým rožkem a na připravený plech nastříkáme piškoty, které pečeme asi 15 minut při 180 °C. Hotové piškoty necháme vychladnout.
Krok 4: Dále v mléce uvaříme pudinkové prášky s cukrem a kakaem, a do ještě horkého pudinku vmícháme nastrouhanou čokoládu. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout.
Krok 5: Potom pudink vyšleháme s máslem a roztopeným, ale vychladlým tukem do krému. Krém nastříkáme speciální trubičkou na lehce pomazané piškoty.
Krok 6: Likérová náplň: Všechny suroviny rozmixujeme do hladkého krému a naplníme jím dutinku z čokoládového krému, kterou uzavřeme pusinkou z krému.
Krok 7: Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji necháme pomalu rozpustit do hladké polevy.
Krok 8: Hotové vychlazené špičky máčíme v čokoládové polevě a necháme zatuhnout na mřížce.
Zveřejněno 3. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové bombičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDXp
Moje poznámka
Likérové bombičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDXp
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 38 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 49 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 58 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
bombicky recept,
recept na bombičky,
bombičky,
cokoladove bombicky,
bombička recept,
krém do bombiček,
recept bombičky,
domaci bombicky,
tncz nova berušky,
bombicky zakusek,
zakusek bombicky,
bombicky cokoladove,
recepty na bombičky,
recepty bombičky,
bombicky recepty,
formicka na bombicky,
tncz nova levné recepty,
krém s omegou,
zakusek bombicka
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
škrob,
mléko,
pudinkový prášek,
kakao,
cukr krystal,
čokoláda,
máslo,
tuk 100%,
žloutek,
cukr moučkový,
rum,
máslo,
čokoláda,
tuk 100%
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0