Cuketová kyselice

Suroviny

1 oloupaná cuketa
1 cibule
250 ml kysané smetany
kousek másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 l vývaru
ocet
kmín
( do polévky můžeme přidat i brambory)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme ji na másle, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.

  2. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, kmín, osolíme, a necháme na mírnějším ohni pustit trochu šťávu.

  3. Poté přilijeme vývar a vaříme cca 10 minut.

  4. Nakonec vmícháme teplejší kysanou smetanu, provaříme a můžeme podle potřeby dochutit kapkou octa.

Poznámka od kuchařky

Tuto polévku vařívám z hlávkového zelí nebo kedlubnů, ovšem i z cukety je výborná.

Takže kdo nevíte, co ještě zkusit z cukety, můžete vyzkoušet. :-)

Komentáře k receptu Cuketová kyselice

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: cuketová kulajda salát z červené řepy podle klepla kyselica recept jak se vari kyselice cuketová kyselice s brambory kulajda z cukety zdravá kyselice zdravá kyselica cuketová kyselice s bramborami,koprem a houbovými škvarky cena cuket kyselice recept krémová cuketová kyselice s brambory cuketova kysekice kulajda s cuketou červená kyselice cuketová polévka z kefíru z cuketypolevka polévka z hlavkového zelí rcp. babicovy dobroty9.9.2012