Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,98 g |
| Tuky | 107,93 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Moje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 37 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
majonéza ládi hrušky,
recept na domácí majonézu,
majonéza podle ládi hrušky,
láďa hruška majoneza,
domácí majonéza,
tatarská omáčka ládi hrušky,
majoneza od ladi hrusky,
recept majonéza,
tatarka podle ládi hrušky,
majoneza lada hruska,
top recepty domácí majonéza,
recepty ládi hrušky majoneza,
tatarka ládi hrušky,
lada hruska domaci majoneza,
hruška majonéza,
domaci majoneza podle ladi hrusky,
domácí majonéza recept,
majonéza podle hrusky,
dietni majoneza ladi hrusky,
láďa hruška tatarka
Suroviny:
olej,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)
Ale mě neberte vážně, dělala jsem za život tak desetkrát a povede se cca každá druhá.
Píšete: " ŠLEHALA jednou pomaleji (při nižších otáčkách), po druhé rychleji..."
Možná jste se jen nepřesně vyjádřila, ale toto je rcp na ponorný mixer... Takže MIXOVAT v úzké nádobě
Recept nemám odzkoušený, ale tento: http://www.labuznik.cz/recept/vtipna-majoneza-fofr... funguje na 101%
Edit:
Jj, už ho vidím i v podobných zde na TOP
Ponořit mixér až na dno, zapnout a pomalu táhnout vzhůru - nespěchat, uvidíte sama dle tvorby majonézy, vše je odzkoušeno, viz
www.youtube.com/watch?v=UR2_TT_6Prg
youtu.be/Qrtq5cXkwPY
...pokud by si mixovala podle uvedeného receptu (Ivaan), pak by byla naopak hustší.
U majonézy platí - čím víc oleje, tím je hustší. Na fotce je vidět, že ji máš řídkou. Abys to pochápala, nutno vyzkoušet.
(nazelenalá je. Máš trochu ujetý barvy ve foťáku)