Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý výborný hráškový krém

Jemný, lahodný a plný jarní svěžesti – hráškový krém si zamilujete na první lžíci. S minimem surovin a za pár minut vykouzlíte skvělou polévku, která potěší jak chuťové buňky, tak i oči svou sytě zelenou barvou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ire-e

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mražený hrášek dáme vařit do vroucí vody, dokud nezměkne. Krok 2: Na másle krátce osmažíme pokrájený pórek, přidáme měkký hrášek a zalijeme vodou a mlékem. Krok 3: Jak začne polévka vařit, rozmixujeme ponorným mixérem vše dohladka. Krok 4: Krém dochutíme solí a pepřem, přidáme trochu smetany na zjemnění. Krok 5: Rohlík nakrájíme na menší kostičky a opečeme na pánvičce pokapané olivovým olejem.

Zveřejněno 25. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý výborný hráškový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zz7y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý výborný hráškový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zz7y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Manželka ji vařila již několikrát. Je rychlá a moc dobrá. Chutná i naší tříleté vnučce.

Tématické fráze:
hraskovy krem, hraškovy krem podle pohlreicha, hráškový krém z mraženého hrášku, hráškový krém recept, krémová hrášková polévka z mraženého hrášku, hráškový krém top recept, hraskovy krem s matou, co vařit z mraženého hrášku

Suroviny:
hrášek mražený, pórek, mléko, smetana, máslo, sůl, pepř mletý, rohlík, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu