Suroviny pro 35
35
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 077 kJ / 4 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
Tuky | 197,69 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 593,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: 4 žloutky vymícháme s 15 dkg cukru. Pomalu přidáváme vlahou vodu a olej až do zpěnění. Pak přidáme po částech hladkou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao.
Krok 2: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, rozdělíme ho na půlku a jemně vmícháváme do tmavého a světlého těsta. Hmotu nalijeme do předem připravených (sádlem vymazaných a moukou vysypaných)
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
Zveřejněno 13. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Moje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 23 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé se sýrem
helca66 před 3 minutami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Petra.21 před 21 minutami
Borůvkový koláč
AndreaBo před 39 minutami
Vyšegrádská směs
kimlo před 40 minutami
Rýžový nákyp mého dětství
AndreaBo před 41 minutami
Kuře na zelí
bioubi před 1 hodinou
Jednoduchá medvědí omáčka s bramborami
trdlo před 2 hodinami
Zapečené uzeniny s černým pivem
Darwin před 2 hodinami
Květák s hráškem na paprice
Hannah64 před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
Tamara63 před 2 hodinami
Tématické fráze:
srnčí hřbet metrový řez,
metrový koláč,
metrový řez,
metrovy kolac recept,
metrovka recept,
nejlepsi metrove rezy,
doba peceni metrovky,
ořechový koláč maminčiny recepty,
recept na metrový koláč,
videorecept na metrový koláč,
nejlepší metrový koláč,
maminčin jablečný koláč,
metrove rezy,
nejrecept metrový koláčky,
metrové řezy videorecept,
videorecept nametrový koláč,
nejlepsi recept na metrovy srnci hrbet,
nejlepsi recept metrove rezy,
srnčí hřbet metrový řez s pudinkem,
metrovy hrbet
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
kakao
Komentáře (3)