Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 142 kJ / 11 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,38 g |
Tuky | 486,23 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 2,97 g |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 1 492,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Moje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 19 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vaha 1972 před 24 minutami
Vrstvený salát
Anche před 57 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Anche před 1 hodinou
Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
Anche před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
adrika2 před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 7 hodinami
Tématické fráze:
dort se sovičkou,
dorty se sovičkou
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
čokoláda na vaření
Komentáře (3)