Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 593 kJ / 5 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,93 g |
Tuky | 379,34 g |
Vláknina | 19,15 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 946 mg |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 436,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bielka vyšľahať s cukrom do tuhej peny.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Zveřejněno 19. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Moje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Nejnovější recepty
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno před 14 hodinami
Grilované vepřové steaky s česnekovými výhonky
Přidáno před 14 hodinami
Masová haše se šťouchaným bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Omeleta s uzeným lososem a sýrem cottage
Přidáno před 15 hodinami
Taštičky z listového těsta s tvarohovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Edibara před 3 hodinami
Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
Danna před 6 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Vladka321 před 8 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 10 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Ruzicka1 před 10 hodinami
Celerový salát
Gabi1 před 11 hodinami
Hrnková bábovka
Andulakovina před 11 hodinami
Švédský rybí salát
prokesova před 14 hodinami
Kinder řezy
anickapp před 15 hodinami
Tématické fráze:
dorty recepty,
recepty na dorty,
čokoládové dorty recepty,
dorty recept,
dort recept,
cokoladove dorty,
recept na dort,
top recepty,
recepty dorty,
recept na dorty recepty,
čokoládový dort recept,
cokoladove dorty fotogalerie,
čokoládový krém do dortu,
čokoládový dort
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mléko,
zlatý klas,
cukr krystal,
máslo,
kakao,
cukr moučkový,
rumové aroma
Komentáře (4)
No, já bych si dal bacha, že aby suroviny na krém měly stejnou (pokojovou) teplotu...
Už i na Slovensku se šlehači říká mixér?