Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

m.lumicek m.lumicek

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 959 kJ /
2 858 kcal
Bílkoviny170,39 g
Tuky62,40 g
Vláknina24,54 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,80 g
Sacharidy393,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku necháme smažit. Krok 3: Do pánve vložíme mleté maso, osmažíme, až se rozpadá na kousky. Krok 4: Přisypeme strouhanou mrkev, žampiony a trochu podlijeme vodou, vmícháme protlak a dusíme asi 15 minut. Krok 5: Směs osolíme, opepříme a nakonec přidáme bazalku. Krok 6: Těstoviny si uvaříme podle návodu. Krok 7: Goudu nastrouháme najemno. Krok 8: Masovou směs smícháme v zapékací míse s těstovinami, posypeme sýrem a dáme zapéct asi na 200st. 15min.
Zapečené těstoviny s mletým masem podáváme teplé, s čalamádou nebo kyselou okurkou.

Zveřejněno 1. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmJX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmJX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Brzy udělám, už teď se těším <3

Dělal jsem podobně. Místo protlaku jsem použil drcená rajčata a podléval jsem bílým vínem. Těstoviny jsem posypal směsí strouhaných sýrů.

Velice vynikajíci :yes:

Tématické fráze:
zapečené žampiony s mletým masem, zapečené těstoviny s mletým masem, zapečené těstoviny se žampiony, zapecene testoviny s zampiony, zapečené těstoviny s masem, těstoviny s mletým masem a žampiony, zapecene žampiony s těstovinami, žampiony zapečené s mletým masem, zapečené těstoviny se žampiony recepty, zapecene testoviny s mletym masem a zampiony, zapečené těstoviny s mletým, špagety s mletým masem a žampiony, zapékané těstoviny se žampiony, zapečené plněné těstoviny, těstoviny s mletým masem, zapecene testovyny, zapečené těstoviny, zapecene žampiony s mletý masem, zapečený těstoviny s mletým masem, těstoviny se žampiony recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, protlak rajčatový, cibule, těstoviny, mrkev, žampióny, sýr gouda, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá, okurky sterilované, čalamáda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu