Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obložené řízky na bramborách

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 937 kJ /
2 614 kcal
Bílkoviny54,92 g
Tuky212,09 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 4,13 g
Sůl10,23 g
Sacharidy114,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Vše mírně osolíme a opepříme a poklademe plátky naklepaných osolených a opepřených řízků. Na ty naskládáme plátky slaniny (tu můžeme i pokrájet na menší kousky) a na vše rozetřeme směs z majolky, zakysané smetany a nastrouhaného česneku, kterou zasypeme nastrouhaným sýrem dle chuti (uzený, čedar, gouda...). Krok 2: Pekáček nebo zapékací mísu (případně remosku) zaklopíme a dáme péct na cca 40-45 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů. Poté odklopíme a dopečeme jen krátce dozlatova (není nutné). Krok 3: Pokud chceme mít vrchní sýrovou krustu křupavou, přimícháme do strouhaného sýru před posypáním, čerstvě mletou strouhanku z necelého rohlíku či žemle.

Zveřejněno 15. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obložené řízky na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lr7A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obložené řízky na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lr7A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
obložené rizky, pecene brambory s obracenymi rizky, rizky v bramorach, obložene misy z řizku, řízek z brambor, rizky naruby z krkovice a brambory, obložená mísa recept

Suroviny:
brambory, cibule, maso na řízky, slanina anglická, sůl, pepř mletý, sýr tvrdý, majonéza, smetana zakysaná, česnek, pečící papír

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu