Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 969 kJ / 3 339 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 73,40 g | 
| Tuky | 150,80 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 509 mg | 
| Sůl | 1,05 g | 
| Sacharidy | 417,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nachystáme hrozinky a ořechy. Hrozinky přebereme, propláchneme a namočíme do teplé vody na několik minut, poté vodu slijeme. Ořechy nasekáme na kousíčky.
	Krok 2: Vejce rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh.
	Krok 3: K žloutkům přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru a utřeme. Postupně přidáváme olej a stále mícháme.
	Krok 4: Poté přidáváme na střídačku horkou vodu a mouku, vmícháme jí asi 2/3 odváženého množství.
	Krok 5: Do těsta přidáme hrozinky a ořechy. Na závěr vmícháme sníh a zbytek mouky s práškem do pečiva a umícháme těsto - jde to krásně vařečkou.
	Krok 6: Formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
	Krok 7: Těsto vlijeme do formy, uhladíme, přiklopíme druhou částí formy a dáme péct do trouby, vyhřáté na cca 180 stupňů. Pečeme asi 40-50 minut, je třeba se řídit vlastní troubou.
	Krok 8: Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout.
	Krok 9: Poleva: Hořkou čokoládu rozpustíme v páře spolu s máslem a umícháme dohladka.  Dávala jsem dvě vrstvy - první vrstvu jsem udělala hodně hustou čokoládovou polevu s minimem tuku, kterou jsem beránka natřela. Následně jsem rozpustila čokoládu s máslem tak, aby poleva byla tekutá - tou jsem přelila už natřeného beránka - poleva tak dostala lesklý vzhled.
	Krok 10: Na oči použijeme lentilky a kolem krku uvážeme mašličku.
	Krok 11: Před podáváním necháme v chladu, aby poleva ztuhla.
Zveřejněno 23. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční beránek s hrozinkami a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBXy
Moje poznámka
					
				
Velikonoční beránek s hrozinkami a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBXy
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							velikonoční beránek recept s orechama, 
						
						
							velikonoční beránek s ořechama, 
						
						
							velikonoční beránek top recepty
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr hnědý, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							ořechy, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							čokoláda tmavá, 
						
						
							lentilky
						
					
	
			
	
	
Komentáře (4)