Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená pomerančová polévka z jogurtu

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dva pomeranče rozkrojíme, vymačkáme z nich šťávu, třetí oloupeme a rozdělíme na dílky. Do jogurtu vmícháme šťávu z pomerančů, ochutíme cukrem podle chuti, přidáme několik kapek citrónové šťávy a nakonec vmícháme dílky, které natrháme na menší kousky. Polévku necháme vychladit. Krok 2: Pokud použijeme v této polévce nějaké tekuté či jiné sladidlo, je vhodná i pro diabetiky.

Zveřejněno 23. 7. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Starý recept, odkud ho mám už nevím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G05K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G05K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miquel: Díky na stotisíckrát za tu poslední fotku:-!:yes::-K. To je senzační doplnění k poznámce, že se tato letní polévka dá vypít:yes::-! Myslím, že je to nejen pohodlnější, ale i chuťově příjemnější tuto polévku vypít, pěkně vychlazenou!;-):-D Mňam, již niky jinak, jedině vypít, to musí být suprové osvěžení :yes::-!:-8:-D:-Q Díky, moc a moc pozdravuji do těch tvých středomořských končin:yes:;-):-8:-D:-K

Eja57: Veliký dík za vyzkoušení receptu! ;-):-D A nevím, proč bys nemohla vložit i svou fotku, vždyť ty máš také moc hezké fotky <3:-8:yes::yes: Jestli tě můžu poprosit, přidej také tu svojí! Určitě je pěkná!;-):-D:yes: Moc zdravím! :-K

Miquel: Ještě jednou dík za ty krásné fotky,<3 měla jsem dnes svátek a tak jsem to ráno považovala za dárek k svátku a hned jsem měla skvělou a veselou náladu! :-D:-K Moc zdravím do dálky!:-K:-D

MamlajdaD: Díky :-K Jj také jsou tu horka, ve dne přes 30 a v noci teploty neklesnou pod 20 stupňů ;-)
Teď jsem si všiml té hrubky :-// v mém předchozím příspěvku, samozřejmě to má být tip s měkkým. Nesnáším tě ty korektore jeden mobilní :-//
Edit: Eja57: Tu fotku přidej, to na tom přece nic nemění že jsem byl o něco rychlejší ;-)

maris: pokud dodržíš recept, tak to bude opravdu polévka - letní ovocná jako je jich víc. Já jsem použila selskou Hollandii a pomerančová šťáva to naředí do tekuté konzistence ( jak píše Miquel - lze vypít). To NENÍ jogurt s kousky ovoce. Chtěla jsem konečně vložit fotku, ale po Miquelovi neeee:-D

Miquel: Jedna fotka lepší, než druhá :yes::-D:yes: Mám moc velkou radost. :-K ;-) Vy vlastně máte jen samé hezké fotky;-):-8:yes: dívala jsem se ;-). Máte tam taky takové pařáky jako jsou tady?:-O Jo a ten nápad s vypitím je super!:-D Děkuji za komentář i za ty krásné fotky! <3:yes::yes: A moc zdravím do dáli!:-K

Můj typ je nechat vychladit a pak vypít. V horku osvěží a zasytí ;-)

magdalenka: maris: Dík oběma za komentář :-8 Je jedno, jak to nazvete, toto je vlastně dost naředěné šťávou z pomerančů a proto myslím, že to patří mezi letní polévky. Ale každý to vidí podle svého.:-D (A je to opravdu dobré!) ;-):-K Moc zdravím!:-K

magdalenka: Já taky, ale nenapadlo by mně tomu říkat polévka, pro mě to zůstává jogurt s ovocem;-):-)

Bežne si dávam do bieleho jogurtu ovocie, aj kúsky pomaranča. Nemám rada ochutené jogurty z obchodu, cítim nejakú "umelinu".

Eja57: Budu moc ráda, když vyzkoušíš :yes: a ještě raději, když ti to bude chutnat :-!:yes:;-):-8:-D A bohužel, taky nemám doma pomeranč:-( ;-) Moc děkuju za komentář a zdravím!:-K

Kdybych měla doma pomeranč, tak už je tu foto:-8 tak zítra:yes: mňam

tejaja (moderátorka): Terezko, to je starý recept a já jsem si dnes na něj vzpomenula právě díky tomu vedru:-D:-D:-D. Děkuji za milý komentář ;-) :-8 a moc zdravím!:-K

Suroviny:
pomeranče, jogurt bílý, cukr, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu