

Fazolový salát s volským okem, smaženým v cibulovém kroužku
Suroviny 4 porce
- 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
- (1 konzerva = 425 ml)
- 250 g anglické slaniny
- 1 velká cibule
- 2 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce octa
- sůl
- mletý pepř
- Dále:
- tuk na smažení
- 2 větší cibule
- 4 vejce
- zelená bylinka na ozdobu
Postup přípravy receptu
Fazole dáme do cedníku a necháme z nálevu okapat.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě rozřízneme na polovinu. Dáme ji do vařící vody a 1 minutu necháme provařit. Poté vlijeme do cedníku a necháme okapat.
Do kastrolu dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a až začne zlátnout, slijeme bokem puštěný tuk.
Ke slanině do kastrolu přidáme 50 ml vody, ocet, sůl, pepř a cukr a necháme přejít varem.Odstavíme ze sporáku, přidáme fazole, cibuli, promícháme a necháme alespoň 4 hodiny uležet.
Pokud nespěcháme, necháme uležet v chladnu přes noc.Z cibule nakrájíme směrem od středu ke kraji cca 2 cm plátky a část středu vybereme tak, aby nám vznikl uprostřed prostor pro vejce.
Na pánev do rozehřátého tuku položíme kroužky cibule, do každého vyklepneme vejce, lehce osolíme a nejlépe pod pokličkou usmažíme.
Před podáváním salát promícháme, na talíři obložíme volským okem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolový salát s volským okem, smaženým v cibulovém kroužku
-
mysulka:
-
Pěkné
-
Jsem ráda,že se Vám recept líbí
Všem děkuji
Nadia22:i v paprikovém"kroužku"je to mňamina -
dekuji za pripomenuti.......Volske oko v cibuli jsem si udelala dneska k snidani na kulaty toast
Bodik jsem samozrejme pridala.
-
Urcite by aj mne velmi chutilo,ukladam do kucharky na vyskusanie.
-
Nádhera
-
Krasna fotka,delavam si casto podobne,ale bez slaniny a s tim volskym okem,mnam