Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-houbová paštika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 801 kJ /
909 kcal
Bílkoviny37,36 g
Tuky16,81 g
Vláknina19,83 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy145,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve vymažeme pekáček sádlem a vysypeme krupičkou. Pak na malém kousku sádla zpěníme cibulku a trochu opečeme uzený bůček (uzený bůček doma nebyl, dala jsem kvůli vůni malý kousek uzeného špeku a kousek šunky od kosti). Krok 2: Kastrol sejmeme z ohně a přisypeme strouhané brambory, krátce na vodě podušené houby, vejce, pokud je třeba, tak trochu mléka, sůl, pepř, dětskou krupičku, tou to celé zahustíme, a prolisovaný česnek (česneku dáváme tolik stroužků, kolik bylo brambor). Vše promícháme a pečeme v připraveném pekáčku asi 25 – 30 minut do zlatova. Krok 3: Je to dobré, chce to možná méně sádla (připsala jsem do postupu). Mléko jsem nepotřebovala, brambor a hlavně krupičky bych příště dala trochu víc a možná i ještě jedno vajíčko nebo spíš bílek, aby to dobře drželo pohromadě Drželo mi to pohromadě jen tak tak.
Chuťově dobré, ale ještě daleko lepší je to studené s chlebem a nakládanou zeleninou, to mi moc chutnalo.
Dělala jsem z polovičního množství.

Zveřejněno 4. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Zdroj: Receptář prima nápadů - upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEoX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEoX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, voda, bůček uzený, cibule, krupice dětská, sádlo vepřové, vejce, česnek český, sůl, pepř, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu