Bramborovo - houbový kotlík

Suroviny 4 porce

5 středně velkých brambor
300 g hlívy ústřičné
6 žampiónů
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 rajčata
1 cm silný plátek celeru
1- 2 lžíce pohankové mouky
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
majoránka
libeček
olej

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme cibuli nakrájenou na měsíčky a necháme ji restovat.
    Když cibule začne zlátnout, přidáme do hrnce hlívu a žampióny, oboje nakrájené na kousky. Přidáme půl lžičky kmínu a podlijeme šálkem vody. Necháme asi 5 minut podusit.

  2. Zatím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, rajčata nakrájíme na malé kostičky, celer nastrouháme na hrubé slzy a česnek rozetřeme.
    Pak k podušeným houbám přidáme připravené brambory a zeleninu, přisypeme papriku, sůl, pepř, podlijeme asi 2 hrnky vody a necháme vařit do změknutí brambor.

  3. Pohankovvou mouku rozmícháme v troše studené vody a přilijeme do hrnce. Promícháme a necháme chvilku povařit.
    Dochutíme majoránkou a nakonec přisypeme nasekaný libeček.
    Vypneme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu Bramborovo - houbový kotlík