Nadýchané perníčky
Krásně nadýchané perníčky vonící po medu neodmyslitelně patří na sváteční tabuli. Ozdobit je můžete dle vaší fantazie a zapojit můžete celou rodinu. Radost z vlastnoručně vyrobených perníčků tak bude dvojnásobná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 471 kJ / 4 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,43 g |
Tuky | 115,88 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 743,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny navážíme a připravíme na vál a vypracujeme z nich hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.
Krok 2: Druhý den vytáhneme těsto z lednice a chvíli počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu (aby se s těstem lépe pracovalo).
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrájíme tvary perníčků.
Krok 4: Perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na asi 160 -170 °C nejprve 3 minuty na spodní ohřev. Po třech minutách zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme asi 4 minuty.
Krok 5: Plech vytáhneme z trouby a necháme perníčky ještě chvilku dojít. Perníčky by měly být hezky nadýchané.
Krok 6: Po vychladnutí perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 16. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ0n
Moje poznámka
Nadýchané perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ0n
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 2 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 8 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 23 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
máslo,
vejce,
soda jedlá,
koření do perníku
Komentáře (1)