Mleté maso s rajčatovou omáčkou a těstovinami

LuDea Kuchařka: LuDea

Doba přípravy: cca 45 minut 4 porce Omáčky 0 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
olej
1 cibule
1/2 lžičky grilovacího koření
1/2 lžičky koření na čínu
špetka kari
špetka vegety bez glutamátu
sůl
rajčatový protlak, pasírovaná rajčata nebo kečup
hladká mouka
voda
sýr
těstoviny
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na hluboké pánvi (wok) nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje. Cibuli osmahneme dozlatova.

  3. Přidáme mleté maso. Maso rozdělíme vařečkou a osmahneme.

  4. Osmahnuté maso osolíme a okořeníme grilovacím kořením, kořením na čínu, kari kořením a vegetou. Dobře promícháme.

  5. Přidáme rajčatový protlak, pasírovaná rajčata nebo kečup. Zředíme trochou vody a povaříme cca 10 minut.

  6. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.

  7. Omáčku zahustíme záklechtkou (voda+mouka). Povaříme ještě necelých 10 minut. Dochutíme.

  8. Podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem.

Poznámka

Vaření můžeme také ukončit před přidáním protlaku nebo kečupu. Nakořeněné maso bez omáčky podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Mleté maso s rajčatovou omáčkou a těstovinami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo