Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 681 kJ / 2 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,50 g |
Tuky | 3,10 g |
Vláknina | 70,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 427,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme štědře vepřovým sádlem (použijeme asi dvě plné lžíce).
Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na cca 3 mm silné plátky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky nebo čtvrtkolečka.
Krok 3: Nyní klademe na vymaštěný plech jako první vrstvu brambory, které posypeme cibulí. Lehce opepříme a osolíme. Na první vrstvu přijde stejným způsobem druhá vrstva a další do spotřebování všech brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory. Již nesolíme, jen opepříme a opět štědře omastíme sádlem.
Krok 4: Pečeme uprostřed při teplotě 200°C do zlatova asi 40-45 minut.
Zveřejněno 26. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vočepec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OoN
Moje poznámka
Vočepec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OoN
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maková náplň
mismi před 3 minutami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 1 hodinou
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 3 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 4 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 5 hodinami
Bublanina
MichalRaby před 5 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
sádlo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)
Já jako bramborový maniak