Vočepec

oring Kuchař: oring

Doba přípravy: 90 minut 5 porcí Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

2,5 kg brambor
1/4 kg cibule
4 plné lžíce sádla
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme štědře vepřovým sádlem (použijeme asi dvě plné lžíce).

  2. Oloupané brambory nakrájíme na cca 3 mm silné plátky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky nebo čtvrtkolečka.

  3. Nyní klademe na vymaštěný plech jako první vrstvu brambory, které posypeme cibulí. Lehce opepříme a osolíme. Na první vrstvu přijde stejným způsobem druhá vrstva a další do spotřebování všech brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory. Již nesolíme, jen opepříme a opět štědře omastíme sádlem.

  4. Pečeme uprostřed při teplotě 200°C do zlatova asi 40-45 minut.

Poznámka

Milovníkům brambor určitě zachutná. Jednoduché, i když nepříliš rychlé jídlo. Příprava brambor zabere svůj čas.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Vočepec

    • zdenka.s zdenka.s

      Určitě si v neděli pochutnáme ,k tomu roládu s uzeným masem a žampiony :yes:

      Odpovědět

    • mika59 mika59

      Brambory kdykoliv..a to by mi chutnalo..:yes::yes:

      Odpovědět

    • oring oring(autor receptu)

      Eja57: první odpověď jsem asi zvoral. Jde o jídlo které dělala moje tchyně, která pocházela od městečka Radnice v okrese Rokycany.

      Odpovědět

    • Eja57 Eja57

      Podle názvu nějaké krajové jídlo...odkud?
      Já jako bramborový maniak:yes:

      Odpovědět

    TIP dne na email

    Zapomněl/a jsem heslo