Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky

Tyto bramborové knedlíky jsou ideální volbou pro všechny, kteří chtějí připravit tradiční přílohu rychle a bez komplikací. S minimem surovin a jednoduchým postupem můžete mít během krátké chvíle na stole měkké a chutné knedlíky.

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

hrnek = 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 969 kJ /
2 622 kcal
Bílkoviny78,68 g
Tuky13,56 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,77 g
Sůl4,21 g
Sacharidy527,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, vejcem, solí a octem, a rychle vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Pokud se těsto lepí, podsypeme trochou mouky nebo si dlaně namažeme trochou oleje. Krok 3: Pak tvoříme menší válečky a vkládáme je do vroucí vody, kterou můžeme osolit, nebo také přidat pár kapek octa, abychom si byli jisti, že se knedlíky nerozvaří. Krok 4: Dáme pozor, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, takže je občas pozvedneme vařečkou. Krok 5: Poté, co knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 3 až 5 minut podle toho, jak jsou knedlíky silné. Krok 6: Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a, dokud jsou teplé, opatrně je nakrájíme.

TIP: Jak připravit zelí jako přílohu

Zveřejněno 21. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XG2v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XG2v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Díky za recept jsou luxusní

Výborné knedlíky a řekla bych že ještě lepší než z hrubé mouky 😉

Bramborové knedlíky jsou dobrota, ale překvapila mě polohrubá mouka. Mě učili, že bramborové knedlíky se dělají z hrubé mouky a ještě se přidává krupička.:-O Když zbyly, maminka nám dělávala buď celá kolečka opečená jako topinky, nebo nakrájet na kousky, osmažit cibulku ,opéct na ní kousky knedlíků, případně přidat i slaninku na kostičky a nakonec vajíčko.Juj to byla dobrota!
Jako děti jsme to milovaly, potom moje děti a teď to dělám vnoučkům. Děkuju za nápad s octem, nepoužívala jsem ho do knedlíků a určitě vyzkouším. :-8

Petra Dvor.: Jsem ráda že se povedly... a děkuji za fotku :-)

Dobrý den, děkuji za recept. Knedlíky šli moc dobře. A jsou výborné.

Tématické fráze:
bramborové knedlíky půl a půl, bamborove knedlíky recept, bramborové knedlíky půl na půl, aby se bramborové knedlíky nerozvařily, bramborové knedlíky trochou jinak, bamborové knedlíky, bramborove knedliky s octem, bramborovy knedlik s octem, bamborové knedlík recept, bramborové knedlíky z vařených brambor, bramborové knedlíky recept, aby se neovařily bramborové knedlíky, bramborové knedlíky, bamborove knedlík, knedliky pul na pul, jemne bramborove knedliky z octem, jemne bramborove knedliky z octem, jak vylepšit bramborové knedliky z prášku, aby se knedlíky nerozvařily, bramborové těsto s octem

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu