Nejlepší bramboráky jaké znám
Nejlepší bramboráky, tenké jako palačinky, si získávají oblibu pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. V některých variantách je můžeme doplnit o uzené maso nebo klobásu. Bramboráky si jistě zaslouží místo na vašem stole.
Suroviny pro 1 dávka
7-10 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 746 kJ / 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,12 g |
| Tuky | 17,24 g |
| Vláknina | 16,64 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 274 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 87,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme najemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.
Krok 2: Přidáme mouku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.
Krok 3: Do pánve dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Nalijeme rovnoměrně těstíčko a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 24. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Moje poznámka
Nejlepší bramboráky jaké znám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmr9
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 10 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 39 minutami
Uherská pěna
Daami před 1 hodinou
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 2 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 2 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 3 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 4 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 4 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
mléko,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
olej
Komentáře (14)
Dělám velmi podobné bramboráky, a protože jsme masoví, dávám tam jestě na drobno nakrájený zabíjačkový kabanos ( je ve střevě, nikoliv v papírových střevách) a tento nakrájený kabanos osmažím do lehce křupava. Může se dát i místo kabanosu pikantní špekáčkový kabanos.
BRAMBORÁCH DOSTANE LEHCE MASOVOU PŘÍCHUŤ A OSMAZENÉ KOSTEČKY TAM VÉVÉDÍ SVOJÍ CHUTÍ A TAKÉ KŘUPKAVOSTÍ.
,,toš tak,,