Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 578 kJ / 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,40 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 27,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na slanost ocásků) a přilijeme cca litr vody. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a na mírném ohni zvolna vaříme do změknutí masa. Zhruba po půl hodině vaření vyndáme z polévky zeleninu na talíř, aby se nerozvařila a zůstala na skus.
Krok 2: Po změknutí masa ocásky vyndáme a vývar přecedíme do jiného hrnce. Do vývaru přidáme na menší kousky pokrájenou zeleninu (kdo moc zeleninu nemusí, přidá jen část), obrané a na menší kusy pokrájené maso z ocásků, nastrouhaný nebo rozetřený zbytek česneku, jemně nasekanou zelenou nať dle chuti a polévku necháme krátce přejít varem. Dle chuti dosolíme a opepříme.
Krok 3: Do polévky jako zavářku volíme dle chuti: předem vařenou rýži, tarhoňu, chlebové krutony nebo v polévce nakonec zavaříme dvě mírně rozšlehaná vejce. Případně si v polévce se zeleninou povaříme dvě středně velké oloupané brambory, které vyndáme se zeleninou a poté pokrájíme do hotové polévky.
Zveřejněno 17. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z uzených ocásků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Jk3
Moje poznámka
Polévka z uzených ocásků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Jk3
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
zelenina kořenová,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
česnek,
nať celerová,
vejce
Komentáře (1)