Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 822 kJ / 2 826 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,17 g |
Tuky | 79,21 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 453 mg |
Sodík | 3,43 g |
Sůl | 8,46 g |
Sacharidy | 441,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: V polovině vlažného mléka namočíme sušené droždí. Do mísy v robotu prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Vejce vyklepneme do druhé poloviny mléka a rozšleháme, směs nalijeme do mísy k mouce a zaděláme těsto. Do zadělaného těsta vmícháme měkké máslo – nesmí být rozpuštěné! Pak zakryjeme folií a necháme kynout. Těsto musí zdvojnásobit objem.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme prameny a upleteme cop. Briošku můžeme péct na plechu, ale když ji dáme do formy, bude vyšší. Formu vytřeme máslem.
Krok 3: Opět necháme vykynout. Pak ji opatrně natřeme pomocí štětečku rozšlehaným žloutkem se smetanou.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 C, asi 35-40 minut podle trouby. Hotovou vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. S marmeládou chutná skvěle.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 C, asi 35-40 minut podle trouby. Hotovou vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. S marmeládou chutná skvěle.
Zveřejněno 25. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z28E
Moje poznámka
Brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z28E
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 22 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí sušené,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
sůl,
máslo,
smetana
Komentáře (6)