Pravá bulharská pomazánka
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 049 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,36 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve je nutno předvařit suroviny. Dáme uvařit doměkka hovězí maso a v druhém hrnci brambory a vše necháme po uvaření řádně vychladnout.
Krok 2: Vývar z masa můžeme použít na polévku nebo jinak zužitkovat.
Krok 3: Poté připravíme masový mlýnek a semeleme maso, brambory, oloupanou cibuli a okurky, vše řádně promícháme a necháme vychladit.
Krok 4: Dále přidáme majonézu, kečup, koření dle chuti a důkladně promícháme.
Krok 5: Je nutno dbát na řádné vychlazení z důvodu použití majonézy. Taktéž tím prodloužíme trvanlivost, která se při uchování v chladničce pohybuje okolo 2 až 3 dnů maximálně.
Zveřejněno 23. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
Moje poznámka
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 14 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 8 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 9 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 10 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 11 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 13 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 14 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 15 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 15 hodinami
Tématické fráze:
bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka recept,
recept na bulharskou pomazánku,
jak se dela bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka z masa,
bulharská pomazánka z brambor,
recept bulharska pomazanka,
bulharská pomazánka z hoveziho masa,
domaci bulharska pomazanka,
recepty bulharska pomazanka,
bulharskapomazanka,
domaci bulharka,
pomazanka bulharska,
bulharka,
bulharská pomazánka - recept,
pomazánka bulharka,
prava bulharka,
bulharka recept,
mlynek na brambory,
bulharská pomazánky
Suroviny:
hovězí zadní,
brambory,
cibule,
majonéza,
kečup sladký,
okurky sterilované,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (11)
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?