Postup přípravy
Krok 1: Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.
Krok 2: Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba tak, aby kapr na ní stál. Postavím rybu do pekáče, kam jsem vlil rozpuštěné máslo a dám do rozpálené trouby. Při pečení přelévám máslem přes hřbet.
Krok 3: Peču cca hodinu. Po upečení přeložím kapra stále stojícího na chlebu na mísu a nesu na stůl. Máslo, na kterém se ryba pekla už k n i č e m u nepoužiji.
Krok 4: Na stole pak od hřbetu směrem dolů odděluji maso od kostry. Zůstane stát kostra na chlebu a podávám čisté maso bez kostí. Chleba navíc vytáhne z ryby ten bahenní buket. Jen jednou jsem se ulakotil a omastil jsem výpekem brambory....
Zveřejněno 22. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Moje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Nejnovější recepty
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno před 18 hodinami
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno před 18 hodinami
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno před 19 hodinami
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté knedlíky
Přidáno 7. 6. 2025 11:00
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno 7. 6. 2025 05:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík na divoko se zakysanou smetanou
Sahula před 50 minutami
Jihočeská kulajda
David Kron před 1 hodinou
Pikantní vepřová kýta
kacaba10 před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Irena1984 před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Vladik94 před 1 hodinou
Vepřové pečené na cibuli
Vladik94 před 1 hodinou
Mexická tortilla s kuřecím masem
Honza1351 před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Honza1351 před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
joliete před 3 hodinami
Řezy Margot
Bigharvik před 3 hodinami
Suroviny:
kapr,
chléb,
sůl,
máslo
Komentáře (4)
...jen tý teploty se mi v postupu nedostává
edit:
Nebo že by 250°C