Bublanina vláčná
Snad nejpečenějším moučníkem v našich domácnostech jsou bublaniny. Přípravu těsta zvládne i začátečník a výsledek je pokaždé velmi chutný. Olejové těsto stačí doplnit kousky ovoce, které máte zrovna na zahrádce nebo doma v zásobě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 747 kJ / 4 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,86 g |
| Tuky | 210,37 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 427 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 515,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
Krok 2: Do pěny pomalu zašleháme olej, poté přilijeme i mléko.
Krok 3: Přimícháme mouku a kypřicí prášek. Na povrch narovnáme ovoce.
Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35 minut, každá trouba peče jinak.
Zveřejněno 19. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7NZy
Moje poznámka
Bublanina vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7NZy
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
ovoce
Komentáře (1)