Kuřecí prsa v česnekovo - tomatové omáčce

Drůbeží maso Doba přípravy: do 60 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: do 60 minut 0 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsa
2 menší plátky másla + 2 lžíce oleje
6 lžic tomatového protlaku
4 stroužky česneku
1 lžička Teryaki omáčky
1 lžička worcesterové omáčky
želé bujón na omáčky
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky majoránky
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, odstraníme zbytečné kousky, nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Maso v misce osolíme, opepříme.

  2. Do pánve nalijeme trochu oleje a necháme rozpálit. Do rozpáleného oleje dáme maso a zprudka opečeme. Maso pak vyjmeme, dáme zpět do misky. Do téže pánve dáme máslo, prolisovaný česnek, přidáme maso a necháme ho česnekem ovonět.

  3. Maso podlijeme trochou vody, promícháme a přidáme želé bujón na omáčky a necháme projít varem. Přidáme tomatový protlak, kmín, majoránku, Teryaki a worcestrovou omáčku a promícháme. Necháme ještě povařit. Před koncem vaření omáčku zaděláme jíškou nebo zvolíme rychlý způsob zahuštění, a to mouku s vodu. Metličkou promícháme, popřípadě můžeme dolít trochu vody, ale ne moc. Dáme tolik vody, aby vznikla omáčka.

  4. Hotovou omáčku podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Toto byla moje dnešní premiéra, ale mohu ji jen doporučit. Jinak kdo chce, může zvolit jinou přílohu, ale já dala kaši, prozože se k tomu jídlu moc hodila.

Komentáře k receptu Kuřecí prsa v česnekovo - tomatové omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.