Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 756 kJ / 2 093 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,41 g |
| Tuky | 46,76 g |
| Vláknina | 63,30 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 290,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Čočku propláchneme pod studenou vodou. Přemístíme ji do hrnce a zalijeme 600 ml vody a vaříme 12-15 minut. Uvařenou čočku scedíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Čočku pak promícháme s nadrobno nasekanou cibulí, majoránkou, solí, moukou, vločkami a vejcem. Vznikne kompaktní těsto, ze kterého budeme tvarovat karbanátky.
Krok 3: Z těsta vytvarujeme 10-12 karbanátků. Vezmeme pánev a karbanátky opečeme 2-3 minuty z každé strany. Dopékáme v troubě cca 10 minut.
Zveřejněno 16. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burger z červené čočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pxEN
Moje poznámka
Burger z červené čočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pxEN
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 17 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 30 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 31 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 34 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 36 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 37 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 40 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 44 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 45 minutami
Červené zelí s jablky
magdalenka před 52 minutami
Suroviny:
čočka červená,
cibule,
majoránka,
sůl,
vejce,
vločky ovesné,
mouka celozrnná,
olej slunečnicový
Komentáře (3)